Broderi I, distans

Broderi

Kurslängd: 1 år
Studietakt: 50%

Den här kursen ger dig möjlighet att bygga upp en personlig kunskapsbank om stygn och broderi. Du får en fördjupad historisk förståelse för de olika teknikerna och ett formspråk att inspireras av i ditt eget utövande. Uppgifterna är utformade så att de lätt anpassas efter den nivå man själv ligger på.

Kursen innehåller 8 träffar, vara 4 st är fysiska träffar på skolan. Vi ses varannan gång på plats och varannan gång digitalt via Teams. Vi ses 2 vardagar per träff, och allt som allt blir det ca en träff i månaden. Däremellan får du distansuppgifter och handledning via Teams/Office 365, licens tillhandahålls av skolan. Eftersom studietakten är 50% behöver du ha möjlighet att studera ca 20 timmar /vecka.

För att kunna delta i kursen krävs grundläggande datorvana samt egen uppdaterad dator och surfplatta/mobiltelefon med kamerafunktion samt möjlighet att koppla upp dig till ett offentligt wifi. Goda kunskaper i fil-, mejl och bildhantering är ett krav samt att du kan hantera din egen utrustning. Tillgång till symaskin underlättar, men all montering går att göra för hand.

Kursen är avgiftsfri. Du betalar för material, samt mat och boende om du bor på skolan under kursträffarna. Hur mycket materialkostnaderna blir beror på hur mycket du har hemma eller om du behöver köpa nytt.

Efter Broderi I kan du fortsätta med Broderi II för att utveckla ditt broderikunnande och få en fördjupning inom broderiets möjligheter som konstnärligt uttryck.

Kursansvarig

Malin Schönning
070-351 23 19
malin.s.schonning@regiongavleborg.se