Broderi I, distans

Kurslängd: 1 år
Studietakt: 50%

Den här kursen ger dig möjlighet att bygga upp en personlig kunskapsbank om stygn och broderi.

Du får ett historiskt perspektiv på olika broderier och med utgångspunkt i traditionella tekniker framställer du dina egna alster. Genom färg- och formövningar lär du dig skapa ditt eget broderi samt hur du kan komplettera med hjälp av tygtryck och applikationer. Uppgifterna är utformade så att de lätt anpassas efter den nivå du själv ligger på.

Kursen innehåller åtta obligatoriska träffar, 2 vardagar per träff, på Västerbergs folkhögskola. Mellan kursträffarna arbetar du med distansuppgifter med hjälp av handledning via Teams/Office 365. Även delar av undervisningen och redovisningar sker via Teams/Office 365, licens tillhandahålls av skolan. Eftersom studietakten är 50% behöver du ha möjlighet att studera ca 20 timmar /vecka.

Tillgång till symaskin underlättar, men all montering går att göra för hand. Det finns även maskiner att låna på skolan för montering vid kursträffarna om så önskas.

För att delta i kursen måste du ha egen dator med internetuppkoppling, tillgång till en telefon/surfplatta med kamerafunktion och möjlighet att koppla upp dig mot offentligt wifi. Goda kunskaper i fil-, mejl och bildhantering är ett krav samt att du kan hantera din egen utrustning.

Kursen är avgiftsfri. Du betalar för material, samt mat och boende om du bor här under de fysiska träffarna. Hur mycket materialkostnaderna blir beror på hur mycket du har hemma eller om du behöver köpa nytt. Skolan tar ut 150 kronor per termin för kopior, färg, med mera.

Kursansvarig

Malin Johnsson
0290-340 03
malin.johnsson@regiongavleborg.se