Broderi II, distans

Broderi

Kurslängd: 1 år
Studietakt: 50%
.

Det här är kursen för dig som vill fördjupa ditt broderikunnande och utveckla dina kunskaper med tonvikt på formgivning för broderi.

Du vidgar din personliga kunskapsbank i broderi kombinerat med färg- och formövningar. Med utgångspunkt i det konstnärliga uttrycket får du kunskaper i att utforma egna broderimönster, med fokus på komposition, färglära och formspråk.

Kursen innehåller 8 träffar, vara 4 st är fysiska träffar på skolan. Vi ses varannan gång på plats och varannan gång digitalt via Teams. Vi ses 2 vardagar per träff, och allt som allt blir det ca en träff i månaden. Däremellan får du distansuppgifter och handledning via Teams/Office 365, licens tillhandahålls av skolan. Eftersom studietakten är 50% behöver du ha möjlighet att studera ca 20 timmar /vecka.

För att kunna delta i kursen krävs grundläggande datorvana samt egen uppdaterad dator och surfplatta/mobiltelefon med kamerafunktion samt möjlighet att koppla upp dig till ett offentligt wifi. Goda kunskaper i fil-, mejl och bildhantering är ett krav samt att du kan hantera din egen utrustning. Tillgång till symaskin underlättar, men all montering går att göra för hand.

Kursen är avgiftsfri. Du betalar för material, samt mat och boende om du bor på skolan under kursträffarna. Hur mycket materialkostnaderna blir beror på hur mycket du har hemma eller om du behöver köpa nytt.

De som har gått Broderi 1 har företräde till kursen. Övriga sökande till Broderi 2 ska kunna visa upp kunskaper motsvarande Broderi 1.

Kursansvarig

Malin Schönning
070-351 23 19
malin.s.schonning@regiongavleborg.se