Broderi II, distans

Broderi

Kurslängd: 1 år
Studietakt: 50%
.

Det här är kursen för dig som vill fördjupa ditt broderikunnande och utveckla dina kunskaper med tonvikt på formgivning för broderi.

Du vidgar din personliga kunskapsbank i form av broderiuppgifter kombinerat med färg- och formövningar. Med utgångspunkt i det konstnärliga uttrycket får du kunskaper i att utforma egna broderimönster, med fokus på komposition, färglära och formspråk.

Exempel på kursmoment

  • Färglära
  • Collage
  • Brodera i 3D
  • Yta och Struktur
  • Människor och Porträtt
  • Dokumentärbroderi
  • Propagandabroderi

Kostnader

Kursen är kostnadsfri. Du betalar för material, samt mat och boende om du bor på skolan under de fysiska träffarna. Hur mycket materialkostnaderna blir beror på hur mycket du har hemma eller om du behöver köpa nytt. Skolan tar ut en administrationsavgift på 150 kronor per termin.

Övrig info

Kursen innehåller 3 st fysiska träffar, 2 vardagar per träff, på Västerbergs folkhögskola. Träffarna är fördelade till en i början av läsåret, en på mitten, och en i slutet av läsåret. Mellan de fysiska har vi digitala träffar och distansuppgifter med hjälp av handledning via Teams/Office 365, licens tillhandahålls av skolan. Eftersom studietakten är 50% behöver du ha möjlighet att studera ca 20 timmar /vecka.

Tillgång till symaskin underlättar, men all montering går att göra för hand.

För att delta i kursen måste du ha egen dator med internetuppkoppling, tillgång till en telefon/surfplatta med kamerafunktion och möjlighet att koppla upp dig mot offentligt wifi. Goda kunskaper i fil-, mejl och bildhantering är ett krav samt att du kan hantera din egen utrustning.

De som har gått Broderi 1 har företräde till kursen. Övriga sökande till Broderi 2 ska kunna visa upp kunskaper motsvarande Broderi 1.

Kursansvarig

Malin Johnsson
070-351 23 19
malin.johnsson@regiongavleborg.se