Boende internat

Västerbergs folkhögskola har flera olika internathus med olika standard och priser. 

Vallen och Ängen

På Vallen och Ängen finns nyrenoverade rum med egen dusch och toalett.  Tolv personer delar på ett gemensamt kök och dagrum. Här finns också fyra handikappanpassade rum.

Hagen I och II

Hagen I och II har lite enklare rum med eget tvättställ men delad dusch och toalett. Åtta personer delar på ett gemensamt pentry och dagrum.

Rättargården

Rättargården är det äldsta internathuset. Där finns 14 rum med delad dusch och toalett, ett pentry och ett lite större kök.

VerksamhetsbildAlla rum på internatet är möblerade med säng, sängbord, skrivbord, stol och byrå. Täcke, kudde, överkast och gardiner finns också. Lakan och handdukar kan hyras för 60 kr per två veckor. Köksutrustning för enklare matlagning finns.

I dagrummet finns TV med standardutbud. Trådlös internetuppkoppling finns på Vallen, Hagen och Ängen. De flesta av skolans lokaler t.ex. gymmet, filmsalen och biblioteket är öppna för skolans studerande på kvällstid.

Västerberg är en drogfri skola.  Mer information om drogfri skola.

Avgift internat

VerksamhetsbildDu som bor på internatet betalar för halvpension. I priset ingår frukost och lunch måndag till fredag. Möjlighet finns att köpa enklare matlådor till middag.

Enkelrum med gemensamma duschar och toaletter i huset kostar 955 kronor per vecka.

Enkelrum med egen dusch och toalett kostar 1115 kronor per vecka.

För skolans lovdagar medges avdrag på matkostnaden. Mer om kostavdrag.