Guideutbildning - distans halvtid

Är du intresserad av värdskap, turism, möten med människor och lokal historia? Kan du tänka dig en framtid som guide? På guideutbildningen studerar vi Hälsingland ur ett besöksperspektiv.

Kurslängd: 1 läsår.

Studietakt: Halvtid.

Kursstart: 17 augusti 2020.

Sista ansökningsdag: 15 maj 2020.

Kostnad: Resor, inträden, kursmaterial ca 1000 kronor per termin. Inneträffar och eventuell certifieringskostnad tillkommer.

Här får du möjlighet att lära känna landskapet Hälsingland som en plats för turism inom områdena stadsguidning, hälsingegårdar, industrimiljöer, andra kulturhistoriska platser och besöksvärd natur.

Arbetssätt

Under kursåret jobbar vi praktiskt och teoretiskt med guideteknik, berättande och bemötande: allt för att du som deltagare ska utvecklas till en skicklig guide och värd för besökare och boende i Hälsingland.

I kursen ingår också bland annat historia, dokumentation, källanvändning och arkivsökning samt en introduktion till entreprenörskap.

Utbildningen bygger på att du som deltagare kommer till Forsa folkhögskola på inneträffar, en hel fredag och lördag tio gånger per läsår. Då tar vi del av föreläsningar, workshoppar och deltagarnas redovisningar.

Mellan träffarna får du i uppdrag att läsa in dig på lokal historia, besöka och skaffa kunskap om turistmål, kommunicera med dina kurskamrater och förbereda presentationerna. Vi använder nätplattformen Teams i Microsoft O365.

Vi utgår ifrån Agenda 2030 och verkar för ett värdskap som är socialt och ekologiskt hållbart.

I slutet av utbildningen har du möjlighet att genomgå en certifiering till nationell guide med inriktning mot Hälsingland, via Sveriges guideförbund, SveGuide.

Övriga upplysningar

Helena Hammarström 0650-369 72

Krister Enström 0650-367 52

guide.forsa@regiongavleborg.se