Fotograf: Sania Runnfors Larsson

Tova i vått och torrt

En kurs för dig som vill lära dig grunderna i tovning samt fortsätta utforska ullens fantastiska egenskaper och möjligheter.

Under kursen lär du dig tova runt mall för att skapa en ihålig form utan sömmar. Du får tillverka dina egna mönstermallar, räkna ut krympfaktor och öva på tekniken genom att göra ett par sköna tofflor. Med denna teknik är det sedan möjligt att arbeta vidare med andra former och skapa exempelvis skålar, vantar, hattar, väskor, fodral mm.

Du kommer också att få tova en ljuslykta och göra en figur i olika tovningstekniker. Vi utgår från färdigkardad ull men det finns även möjlighet att prova på att karda själv.

• Våttovning med gnuggteknik och rullteknik.
  • Torrtovning med filtnål.
  • Räkna ut krympfaktor och göra egna mallar.

Materialkostnad tillkommer. Du kan räkna med ca 400 kronor, beroende på hur mycket material du väljer att använda

Kursledare

Sandra Tors, bild- och textillärare Forsa folkhögskola och Cecilia Embretzen, lärare på Forsa folkhögskola.

Har du frågor om kursen
SandraTors
Kursledare
sandra.tors@regiongavleborg.se

För information om boende, mat, anmälan med mera
Britt-Marie Mood Broz
britt-marie.mood.broz@regiongavleborg.se

Kostnad

1390 kr (inkluderar lunch plus för- och eftermiddagskaffe 4 dagar). För boende tre nätter med helpension blir kostnaden 2890 kr. En extra natt 415 kr (kvällsfika och frukost ingår).