Prepping

Varje enskilt hushåll bör klara sig självständigt i sju dygn, gör ditt?

Det här är en sommarkurs på Forsa folkhögskola där vi lär oss och pratar om vilka samhällsfunktioner som försvinner vid tex ett längre strömavbrott och hur vi då klarar oss själva. Vad behöver vi? Vad har vi redan hemma? Vad gör vi om vi måste lämna huset mitt i vintern?

Innehåll

Under två dagar kommer vi gå igenom och tillsammans komma fram till vad just Ditt hushåll behöver för att klara sig i sju dygn. Sju dygn är MSBs nya direktiv att alla hushåll bör klara av självständigt. Det kommer vara sunda förberedelser baserat på vad som potentiellt kan hända om te.x strömmen är borta ett dygn, en vecka eller två. Hur man bygger ett skydd om man går vilse i skogen, sommar som vinter. Vad som är bra att ha i ryggsäcken vid tåg/bilresa eller skogspromenad bl.a. Det kommer bli situationsbaserade gruppsamtal för reda ut vad som kan hända och hur vi då agerar som individ. Vad kan vi göra för att hjälpa varandra? Vi kommer även lära oss/repetera delar av första hjälpen.

Kursledare

Johan Alderskär lärare på Forsa folkhögskola

Kontakt

För information om kursen
Johan Aldersskär
Kursledare
0650-367 77
johan.alderskar@regiongavleborg.se 

För information om boende, mat, anmälan med mera
Britt-Marie Mood Broz
0650-367 57 
britt-marie.mood.broz@regiongavleborg.se

Kostnad

670 kr (inkluderar lunch plus för- och eftermiddagskaffe 2 dagar). För boende en natt med helpension blir kostnaden 1170 kr. En extra natt 415 kr (kvällsfika och frukost ingår).