Fotograf:Joakim Brolin

Kreativt skrivande – Textmöten i Hälsingesommar

Under en sommarvecka möts vi för att utforska text och skrivande tillsammans. Hur kommer man igång och hittar sina berättelser?

Du är kanske en person som redan skriver mycket eller som längtar efter att börja skriva. Det viktiga är att du är verkligt intresserad av att undersöka egna och andras texter.

I kursen kommer du att arbeta med många korta och några längre skrivuppgifter och med textsamtal där du ger och tar emot respons.

Vår skola är belägen i en vacker hälsingemiljö och det vill vi utnyttja genom att förflytta oss till olika platser under kursen. Folkhögskolan blir vår bas men vad händer med våra texter när vi skriver inifrån det gamla linspinneriet? På hälsingegårdens kammare eller vid någon av de många sjöarna?

Kursledare

Anna Engqvist är lärare i svenska och kreativt skrivande på folkhögskolan och har arbetat med skrivande inom gymnasiet, högstadiet, SFI och folkhögskolan. Privat är hon passionerat intresserad av skrivande och arbetar själv framför allt med prosapoesi.  

Stina Jensen är undervisande lärare på flera av skolans kurser, utbildad socionom som arbetar mycket med kreativa processer, samtalsmetodik och drama. Privat skriver Stina både prosa och dramatik.

Har du frågor om kursenkontakta Anna på anna.engqvist@regiongavleborg.se

För information om boende, mat, anmälan mm kontakta Britt-Marie Mood Broz

0650-367 57 eller britt-marie.mood.broz@regiongavleborg.se

Kurskostnad

1515 kr (inkluderar lunch plus för- och eftermiddagskaffe 5 dagar). För boende fyra nätter med helpension blir kostnaden 3515 kr. En extra natt 415 kr (kvällsfika och frukost ingår).