Fotograf:Joakim Brolin

Kreativt skrivande – Är världen uppbyggd av atomer eller av berättelser?

Under en sommarvecka möts vi för att utforska text och skrivande tillsammans. Hur kommer man igång och hittar sina berättelser?

Du är kanske en person som redan skriver eller en som längtar efter att börja.

Under kursen har vi fokus på lustfyllt och prestigelöst skrivande. Att våga ta plats, dela texten med andra och hitta verktyg för att få tillgång till den inneboende kreativiteten.

Kursen är uppbyggd av många korta inspirationsövningar och några längre skrivuppgifter. Du kommer att delta i textsamtal där du ger och tar emot respons.

Kursledare Anna Engqvist är lärare i svenska och kreativt skrivande på folkhögskolan och har arbetat med skrivande inom gymnasiet, högstadiet, SFI och folkhögskolan. Privat är hon passionerat intresserad av skrivande och arbetar själv framför allt med prosapoesi. Stina Jensen är undervisande lärare på flera av skolans kurser, utbildad socionom som arbetar mycket med kreativa processer, samtalsmetodik och drama. Privat skriver Stina både prosa och dramatik.

Kontakt

Har du frågor om kursen kontakta
Anna Enqvist
anna.engqvist@regiongavleborg.se

För information om boende, mat, anmälan med mera:
Britt-Marie Mood Broz
0650-367 57
britt-marie.mood.broz@regiongavleborg.se

Kostnad

1390 kr (inkluderar lunch plus för- och eftermiddagskaffe 4 dagar). För boende tre nätter med helpension blir kostnaden 2890 kr. En extra natt 415 kr (kvällsfika och frukost ingår).