Kan ett besök på en hälsingegård inspirera ditt skrivande?

Hitta dina berättelser i kreativ Hälsingemiljö

Har du också svårt att hitta tid till skrivande i din vardag? Vill du söka dina berättelser tillsammans med andra i en kreativ miljö? Då är denna sommarkurs utformad just för dig!

Vad händer med dina texter när du skriver inifrån det gamla linspinneriet? På hälsingegårdens kammare eller vid kanten av Hälsinglands blånande berg? På Forsa folkhögskolas skrivarkurs vill vi med utgångspunkt i en inspirerande miljö öppna vägen till inre kreativa rum.

- Du som funderar på att gå sommarkursen kanske är en person som redan skriver mycket eller som längtar efter att börja skriva. Det handlar om att våga utforska sin kreativitet och ge sig själv tid till detta, säger Anna Engqvist, lärare vid Forsa folkhögskola.


Ett kravlöst förhållningssätt

Under kursen kommer du att arbeta med många korta och några längre skrivuppgifter och i textsamtal där du ger och tar emot respons.

- Vår skola är belägen i en vacker hälsingemiljö. Vi utnyttjar miljön genom att förflytta oss till olika platser under kursen. Vi har ett kravlöst förhållningssätt till texten där vi är nyfikna på det som kommer och delar med oss till varandra säger Stina Jensen, lärare vid Forsa folkhögskola.

Om kursen

Kurstid: 24 – 28 juni 2019.
Kurskostnad: 1515 kr (inkluderar lunch plus för- och eftermiddagskaffe 5 dagar). För boende fyra nätter med helpension blir kostnaden 3515 kr. En extra natt 415 kr (kvällsfika och frukost ingår).
Anmälan: Anmäl dig via anmälningsblanketten, senast den 20 maj 2019.

Mer om sommarkursen ”Kreativt skrivande – textmöten i Hälsingesommar”


Kursledare

Anna Engqvist är lärare i svenska och kreativt skrivande på folkhögskolan och har arbetat med skrivande inom gymnasiet, högstadiet, SFI och folkhögskolan. Privat är hon passionerat intresserad av skrivande och arbetar själv framför allt med prosapoesi.  

Stina Jensen är undervisande lärare på flera av skolans kurser, utbildad socionom som arbetar mycket med kreativa processer, samtalsmetodik och drama. Privat skriver Stina både prosa och dramatik.


Har du frågor om kursen?

Kontakta Anna Engqvist på: anna.engqvist@regiongavleborg.se.