Ulrika Häggström Sahlin rektor för Forsa folkhögskola
Ulrika Häggström Sahlin

”Det är ett ofantligt ansvar och ett otroligt inspirerande arbete” – nu är hon rektor för Forsa folkhögskola

Första augusti blev Ulrika Häggström Sahlin rektor på Forsa folkhögskola. Tidigare rektorn Bengt Viksten övergår till att bli lärare på skolan efter åtta år på tjänsten.

– Snart är det skolstart och jag ser fram emot att möta deltagare och personal, att skolan myllrar av liv! Folkhögskolan har en nyskapande syn på kunskap och bildning som ger människor möjligheter och självförtroende. Jag ser fram emot att bidra till att ge de bästa förutsättningarna till det. Det är ett ofantligt ansvar och ett otroligt inspirerande arbete jag har framför mig, säger den nya rektorn Ulrika Häggström Sahlin.

Ulrika kommer senast från Mittuniversitetet i Sundsvall där hon arbetade som studierektor och universitetsadjunkt.

– Jag är mycket nöjd med rekryteringen av ny rektor till Forsa folkhögskola. Jag är övertygad om att Ulrika kommer att förvalta och fortsätta att utveckla det fina rykte som Forsa folkhögskola har både när det gäller bra kursutbud och en fin anda på skolan, säger trafik-, kultur- och folkhögskoledirektören Jan-Olof Friman.

Forsa folkhögskola ligger i Hudiksvall och har cirka 250 kursdeltagare som studerar på skolan. Allmän kurs, textila kurser, behandlingspedagog, fotografiutbildning, guideutbildning, musiklinje, afasikurser samt sommarkurser finns på skolan. Mer om Forsa folkhögskola.

Ulrika hälsar både nya och gamla kursdeltagare välkomna till det nya läsåret som startar den 17 augusti med ett ledord och en hälsning.

– Var nyfiken! Nyfikenheten hjälper oss att ställa nya frågor, utmana tidigare vetande och upptäcka nya lösningar på problem, säger Ulrika.