Jennika Pettersson
Jennika Pettersson, blir rektor på Bollnäs folkhögskola.

Möt Jennika Pettersson – ny rektor på Bollnäs folkhögskola

Jennika Pettersson blir ny rektor för Bollnäs folkhögskola, hon tillträder den 17 april. Jennika arbetar idag inom Region Gävleborg som processledare inom avdelningen ledningsstöd hälso- och sjukvård.

– Det känns jättekul att få gå tillbaka till rötterna och min grundprofession inom skolan. Jag ser fram emot uppdraget och tycker det ska bli otroligt intressant och spännande. Samtidigt känns det jättebra att vara kvar inom Region Gävleborg, säger Jennika Pettersson.

Hon kommer nu att tillsammans med rektorerna på Region Gävleborgs folkhögskolor att fortsätta driva utvecklingen framåt.

– Jennika har en gedigen bakgrund och erfarenhet från skolvärlden som jag vet att vi kommer att ha nytta av på Bollnäs folkhögskola. Hon kommer gemensamt med våra rektorer på Västerbergs och Forsa att fortsätta driva och utveckla våra folkhögskolor. Vi vill varmt välkomna Jennika till arbetet som rektor, säger Jan-Olof Friman, trafik-, kultur och folkhögskoledirektör.

Nuvarande rektor på Bollnäs folkhögskola Evalotta Skärberg övergår till en tjänst på förvaltningen för trafik, kultur och folkhögskolor inom Region Gävleborg.

– Bollnäs är verkligen en jättehärlig folkhögskola och jag önskar Jennika och alla medarbetare varmt lycka till i fortsatt arbete, säger Evalotta Skärberg.