Lisa Ceder vann årets konsttävling

Lisa Ceders verk ”Peculiar” får pryda entrén till Bollnäs folkhögskola det närmaste året. Det står klart efter årets konsttävling.

Lisa Ceders verk ”Peculiar” får pryda entrén till Bollnäs folkhögskola det närmaste året.

Konstskolan i Gävle tillhör sedan 1989 Bollnäs folkhögskola. Våren 2011 väcktes en idé om att låta någon deltagare från Konstskolan utföra en konstnärlig utsmyckning på huvudskolan i Bollnäs. I år blev det Lisa Ceder från Gävle som får den äran. Såhär beskriver Lisa sitt konstverk:

"Alla har ett behov av att bli hörda. De som brinner för att skapa musik, gripande texter, konst eller vackra trädgårdar har en stark längtan efter att på sitt eget sätt formulera sin berättelse. Det jag vill visa med verket är att det finns de som vill lyssna på vad du har att säga. Likt skulpturen på podiet som vrider på sig för att till slut få iväg det den vill säga".  

Utsmyckningen är tänkt att både tillmötesgå önskemål från skolans deltagare och personal om en mer genomarbetad miljögestaltning men också göra Konstskolans verksamhet närvarande vid huvudskolan. Uppdraget fördelas i tävlingsform och utsmyckningen är inte permanent. Det vinnande förslaget får pryda matsalens entré i ett år då en ny tävling utlyses med ett nytt vinnande förslag som resultat. Tävlingen vänder sig till skolans andra och tredje års elever.

Invigning av Lisa Ceders konstverk

Mer information

Tidigare verk:

2012  Tim Dillner ”Beda blåser bubblor”
2013  Rebecca Lindsmyr ”Du lärde mig…”
2014  Sigrid Ejemar ”Cluster”
2015  Sofie Notstrand ”Spökstad”
2016  Malin Gebre-Medhin ”Jag bär min flykt som ett hjälplöst dibarn”
2017  Victor Claesson ”Heaven And Hell. And Earth // Alk emisterna”
2018  Kaspar Lindqvist ”A Monument to You”
2019  Ulrika Bjöörn “Rejält”
2020  Valter Johansson “En grandios entré”
2021  Christian Trosell ”Du är här
2022  Karl Dahlberg ”Skogsrået”