Storbandskurs

Välkommen till storbandskurs på Bollnäs Folkhögskola under ledning av Bertil Fält, Joakim Simonsson och Johan Käck.

Vi spelar spännande musik av Mats Öberg, några "klassiker" ur storbandsrepertoaren och väljer några arr ur Bertils stora notbibliotek. Den här kursen riktar sig till både nybörjaren såväl som den lite mer erfarne jazzmusikern.

Kursen har plats för 5 saxofoner - AATTB - gärna med en sopransaxofon, 5 trumpeter/flygelhorn, 5 tromboner varav en Bastrombon, piano, vibrafon (kan spelas på keyboard), gitarr, bas och trumset.

Bertil Fält (saxofonist) har varit knuten till Sandviken Big Band i många år - både som musiker, arrangör och orkesterledare, och har för sitt ledarskap tilldelats Guldkatten av P2 jazz och utsetts till årets Jazzpedagog 2011. Han startade GUBB 1993 och ledde bandet i 25 år. Bland bandets gäster kan nämnas Jonas Kullhammar, Hildegunn Øiseth, Per "Texas" Johansson, Lars Jansson och Nils Landgren.

Joakim Simonson (pianist) är lärare i piano, jazzensemble och teori vid Bollnäs folkhögskola. Joakim studerade på jazzmusikerprogrammet vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm mellan 2004-2008. Som frilansmusiker har han rört sig mellan jazz och pop och varit flitig både på turné och i studio.

Johan Käck (trummis) är lärare i trummor, ensemble och gehör vid Bollnäs folkhögskola. Johan är utbildad musiker på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har efter att han slutade 2009 frilansat som trummis i ett stort antal konstellationer. Bland de mer långsiktiga projekten syns gruppen The Country och Elin Larsson Group.

Kostnader

2260 kronor för mat, fika samt boende i enkelrum.

Möjlighet finns att komma dagen innan kursstart till en kostnad av 500 kronor för logi inkl. frukost.

Boende

Mat och boende på skolans internat.

Rumsbokning och frågor om anmälan: 
Anna-Karin Holmqvist
0278-389 02
anna-karin.holmqvist@regiongavleborg.se

Mer information

Linjeansvarig: Mattias Windemo
070-291 08 64
mattias.windemo@regiongavleborg.se