Singer-songwriter

En sommarkurs för dig som spelar, sjunger och skriver dina egna låtar och vill fortsätta utvecklas. Lärare på kursen är Josefine Lindstrand - frilansande sångerska, pianist och kompositör.

Under fyra dagar får du workshops i textskrivande, melodisnickrande, samt i hur du tränar och värmer upp din röst inför konserter och inspelningar. Vi avslutar kursen med en konsert där vi spelar upp för varandra. Vi kommer även arbeta med ditt scenframträdande och hur man kan hantera att stå på scenen.

Vi utgår mycket från det individuella uttrycket hos individen och jobbar inte i någon speciell genre men det är bra om du har skrivit en del innan och kan ta med dig lite material. Antingen inspelat eller som du kan framföra live med sång och gitarr eller piano.

Lärare på kursen är Josefine Lindstrand, verksam som frilansande sångerska, pianist och kompositör och huvudlärare för inriktningen Singer-Songwriter vid Bollnäs folkhögskola. Hon är utbildad på Rytmisk Musikkonservatorium i Köpenhamn där hon har en master i jazzsång. Josefine har gett ut tre soloalbum, den senaste tillsammans med Norrbotten Big Band. Hon blev tilldelad Sveriges Radios pris Jazzkatten för årets kompositör 2016. Hon har turnerat som pianist och sångerska till många artister såsom Petra Marklund, Darin, Maia Hirasawa, Veronica Maggio och Jonathan Johansson.

Kostnader

2210 kronor för mat, fika samt boende i enkelrum.

Möjlighet finns att komma dagen innan kursstart till en kostnad av 500 kronor för logi inkl. frukost

Boende

Mat och boende på skolans internat.

Rumsbokning och frågor om anmälan:
Anna-Karin Holmqvist
0278-389 02
anna-karin.holmqvist@regiongavleborg.se

Mer information

Linjeansvarig: Mattias Windemo
070-291 08 64
mattias.windemo@regiongavleborg.se