Servertekniker i ett serverrum

Servertekniker

Som servertekniker arbetar du med att installera, felsöka, underhålla och sköta servrar i datacenter samt i lokala miljöer och hybridmiljöer. Servertekniker är efterfrågade på arbetsmarknaden och du har därmed goda möjligheter till jobb.

Kurstid: 5 september – 2 december 2022

Plats: Kursen är förlagd till Sandbacka Science Park, Spångvägen 10, Sandviken.

Om utbildningen

Utbildningen är på heltid 100 %. Du studerar tre dagar per vecka, måndag till onsdag, på Sandbacka Park. Två dagar i veckan, torsdag och fredag, är det självstudier som du kan sköta hemifrån.

Utbildningen ges på engelska eftersom språket används professionellt inom yrkesområdet. Du behöver därför kunna samtala på engelska, läsa engelskt kursmaterial, genomföra certifieringar och skriva enklare text på engelska.

Utrustning som krävs är egen bärbar dator.

Slutprov på utbildningen är ett test som heter CompTIA Server+ certifikat. Det är en internationell certifiering som validerar de praktiska färdigheterna hos servertekniker som installerar, hanterar och felsöker servrar. Ett prov ingår i kursen (det kostar normalt ca 3000 kr). Om du inte klarar provet första gången har du möjlighet att inom ett år göra testet igen och då betalar du testet själv.

Antagningsvillkor

Du behöver vara lägst 18 år för att söka till kursen. Dina förkunskaper är att du har datorvana, som du till exempel fått genom att spela datorspel.

Du behöver också kunna tala, förstå och läsa engelska på en nivå som motsvarar engelska 5 i gymnasieskolan (engelska 5 är första gymnasiekursen, du behöver inte uppvisa betyg men dina kunskaper ska ligga på ungefär samma nivå).

Folkhögskolans utbildningar är öppna att söka för alla, det spelar ingen roll i vilken kommun du är folkbokförd.

Ansökan och antagningsprov

Antagningsprov sker den 15 och 16 augusti på Sandbacka Park, kvällstid. Antagningsprovet består av ett skriftligt test av dina IT-kunskaper och tar cirka en timme att göra.

Urvalsprocessen går till så att sökande rangordnas efter provresultat. Lottning tillämpas om det finns fler sökande med lika provresultat än antalet tillgängliga platser.

I slutet av vecka 33 får du meddelande om du antagits till kursen.

Studiemedel

Du kan söka studiemedel från CSN. Studiestöd för denna kurs ges på gymnasienivå.

För information kontakta

Lotta Skärberg
0278-389 05
076-141 70 75
evalotta.skarberg@regiongavleborg.se

Kursadministratör
Jenny Öhrvall
0278-389 03
jenny.ohrvall@regiongavleborg.se