Världsaidsdagen 1 december

Världsaidsdagen, World Aids Day (WAD), är en minnesdag för alla som har dött i aids men också en dag då människor över hela världen visar sitt stöd för alla de miljoner människor som lever med hiv.

Dagens hiv-mediciner är så effektiva att den som har välbehandlad hiv inte smittar vid sex. För dig själv och andras skull: känn till din status! Testa dig för hiv, gonorré, syfilis och klamydia.

Läs mer på www.hividag.se

Aktiviteter i Gävleborg

Här är några av de aktiviteter som genomfördes i Gävleborg i samband med World Aids Day 1 december.

Samtliga aktiviteter arrangeras av länets lokala HIV/STI grupper.

Bollnäs

Fredag 29 november är Bollnäs lokala HIV/STI grupp på Torsbergsgymnasiet för att tillsammans med Bygg- och vårdlinjen hålla i olika aktiviteter som kondomhjul, tipspromenad samt information om arbetet kring HIV och AIDS i skolan.

Föreläsning om sex och samlevnad samt HIV/STI och samtycke kommer att ges av Sandra Dahlén.

Kontaktperson: Maria Nilsson 073-038 7557

Gävle

Världsaidsdagen kommer att uppmärksammas genom en manifestation i Heliga Trefaldighets kyrka 16.00 söndag 1 december. Musik och sång av Camilla von Bothmer och Bertil Fält samt Helges All Stars. Tal kommer att hållas av representanter från HIV och äldreprojektet.

Kontaktperson: Anette Nygren 026-154234

Hudiksvall

Lokala HIV/STI gruppen i Hudiksvall kommer att arrangera en talangtävling för tonåringar med syfte att uppmärksamma WAD. Tävlingen äger rum på Hudiksvalls fritidsgård under kvällen 29 november. Temat är "Att våga". Information, tävlingar och tilltugg kommer att erbjudas alla besökare.

Kontaktperson: Susanne Bodin 070-297 1097

Uppdaterad 2019-12-03