MiX infoblad och nyhetsbrevet MiXat

Här hittar du läkemedelskommitténs och läkemedelsenhetens tidning MiX (som utkommer fyra gånger per år) och nyhetsbrevet MiXat.

Om du har frågor om MiX eller MiXat, synpunkter på innehåll eller idéer på ämnen du vill vi ska skriva om – kontakta gärna lakemedelsenheten@regiongavleborg.se.

MiX infoblad

Mix nr 4 2018 (pdf)

I årets sista MiX hittar ni det bästa patientfallet från ST-kursen i farmakologi samt en presentation av de nya förskrivningsmålen för 2019. Missa inte chansen att vinna ett fint pris i årets jultävling! Läkemedelskommittén vill önska alla God jul och gott nytt år och meddelar att nästa år ser vi fram emot ett nytt utseende på MiX.

Mix nr 3 2018 (pdf) 

I höstens nummer av MiX är ett temaområde KOL. Man har sett att många KOL-patienter får felaktig behandling utifrån gällande riktlinjer och ofta är det fråga om överanvändning av inhalationssteroider. I detta nummer hoppas vi kunna ge verktyg till att utvärdera och ompröva behandling med inhalationssteroider. Vi lyfter också frågan om det verkligen finns någon evidens för hostläkemedel.

 

 

Mix 2/2018 (pdf)

Sommarnumret av MiX tar bland annat upp de nya behandlingsrekommendationerna för typ 2-diabetes, vikten av att biverkningsrapportera samt läkemedelsbehandling av kvinnor i fertil ålder. Vi reder även ut en del frågetecken vad gäller vid resa med läkemedel. En härlig och skön sommar önskar vi från läkemedelskommittén.

 

Mix 1/2018 (pdf)

Mix 4/2017 (pdf)

Årets sista MiX har temat läkemedel och miljö. Vi beskriver vad du kan tänka på för att minska miljöpåverkan vid användning av läkemedel och vilka läkemedel du ska vara extra uppmärksam på. Vi visar också en sammanställning av förskrivningsmålen för 2017 och tipsar om miljödag i Uppsala den 7 februari. Till sist vill vi i Läkemedelskommittén önska alla God Jul och Gott Nytt År!

Mix 3/2017 (pdf)

Höstens nummer av MiX fokuserar på läkemedelssäkerhet där vi bland annat informerar om kampanjen "Har du koll på dina mediciner?" Vidare presenterar vi från Läkemedelskommittén vår fina app för rekommenderade läkemedel som nu finns att ladda ner.

Mix 2/2017 (pdf)

Sommarnumret av MiX är ett temanummer omkring behandling och diagnostik av astma och KOL. Vi i Läkemedelskommittén och Team läkemedel önskar alla en riktigt skön och vilsam sommar!

Mix 1/2017 (pdf)

Årets första MIX presenterar de viktigaste förändringarna och nyheterna i "Läkemedel rekommendationer 2017-2018". Missa heller inte att läsa om Läkemedelskommitténs behandlingsmål för 2017 och nyheter i "Rekommenderade läkemedel för barn" bland en hel del annat! 

MiXat - Läkemedelsenhetens nyhetsbrev

December

MiXat - nr 3 december 2017 (pdf)

Mars

MiXat -  nr 2 mars 2017 (pdf)

Februari

MiXat - Nr 1 februari 2017 (pdf)