MiX infoblad och nyhetsbrevet MiXat

Här hittar du läkemedelskommitténs och läkemedelsenhetens tidning MiX (som utkommer fyra gånger per år) och nyhetsbrevet MiXat.

Om du har frågor om MiX eller MiXat, synpunkter på innehåll eller idéer på ämnen du vill vi ska skriva om – kontakta gärna lakemedelsenheten@regiongavleborg.se.

MiX infoblad

MiX nr 1 2019 (E-magin)

Första numret av MiX 2019 kommer med nytt utseende. Även de reviderade läkemedelsrekommendationerna för 2019-2020 presenteras i nytt format. I detta nummer kan du läsa om förändringar i den tryckta kortversionen samt den längre versionen som återfinns i appen samt på hemsidan. Vi presenterar även några av de större förändringarna som skett i rekommendationerna. Du kan också läsa om de uppdaterade regiongemensamma rekommendationerna för barn.

 

 Mix nr 4 2018 (pdf)

I årets sista MiX hittar ni det bästa patientfallet från ST-kursen i farmakologi samt en presentation av de nya förskrivningsmålen för 2019. Missa inte chansen att vinna ett fint pris i årets jultävling! Läkemedelskommittén vill önska alla God jul och gott nytt år och meddelar att nästa år ser vi fram emot ett nytt utseende på MiX.

Mix nr 3 2018 (pdf) 

I höstens nummer av MiX är ett temaområde KOL. Man har sett att många KOL-patienter får felaktig behandling utifrån gällande riktlinjer och ofta är det fråga om överanvändning av inhalationssteroider. I detta nummer hoppas vi kunna ge verktyg till att utvärdera och ompröva behandling med inhalationssteroider. Vi lyfter också frågan om det verkligen finns någon evidens för hostläkemedel.

 

 

Mix 2/2018 (pdf)

Sommarnumret av MiX tar bland annat upp de nya behandlingsrekommendationerna för typ 2-diabetes, vikten av att biverkningsrapportera samt läkemedelsbehandling av kvinnor i fertil ålder. Vi reder även ut en del frågetecken vad gäller vid resa med läkemedel. En härlig och skön sommar önskar vi från läkemedelskommittén.

 

Mix 1/2018 (pdf)

MiXat - Läkemedelsenhetens nyhetsbrev

December

MiXat - nr 3 december 2017 (pdf)

Mars

MiXat -  nr 2 mars 2017 (pdf)

Februari

MiXat - Nr 1 februari 2017 (pdf)