Foto: Wij trädgårdar.

Andra året i rad för populär trädgårdsutbildning

Drömmer du om att bli trädgårdsmästare? Bollnäs folkhögskolas succéutbildning är tillbaka, så ta chansen att utbilda dig i trädgårdsodlingens konster tillsammans med yrkesverksamma trädgårdsmästare i natursköna Ockelbo.

Vill du arbeta utomhus och skapa gröna miljöer för människor att trivas i? Använda kroppen och arbeta med blommor och växter varje dag? Bollnäs folkhögskolas gedigna trädgårdsutbildning är till för dig som har ett stort intresse för ekologisk odling och skötsel i trädgårdsmiljö och som samtidigt vill inspireras och lära dig ännu mer.

- Trädgårdsutbildningen passar dig som vill ha ett lustfyllt odlingsår med fingrarna i jorden. Den ger en god grund för dig som är intresserad av att komma närmare trädgårdsbranschen och kanske vill söka jobb inom offentlig park - och trädgårdsmiljö alternativt önskar att vidareutbilda dig till trädgårdsmästare, säger Lotta Wennlund, rektor vid Bollnäs folkhögskola.

Foto: Wij trädgårdar.

Trädgårdsmästaren – en eftertraktad nyckelperson

Utbildningen startades 5 mars 2018 och är ett nära samarbete med Wij trädgårdar. Nu är antagningen till 2019, med start 11 februari – 22 november, i full gång och för den som är nyfiken och gärna vill söka utbildningen går det i år att söka fram till 15 oktober.

- Det är väldigt roligt med det stora intresset för trädgårdsutbildningen och det som utbildningen har att erbjuda. Efterfrågan på utbildade trädgårdsmästare är stor och de som går utbildningen blir eftertraktade på arbetsmarknaden när trädgårdar, parker och landskap ska anläggas och skötas, säger Gun Hedlund, kultur- och kompetensdirektör.

Vidareutveckla dina gröna fingrar

Trädgårdsutbildningen ger en stabil grund och som kursdeltagare får du möjlighet att vidareutveckla dina gröna fingrar under ett ettårigt odlingsår som spänner från vårens planering och frösådder till höstens skörd och kompostläggning. Som en del av studierna får du även planera, gestalta samt anlägga och sköta en odlingslott mitt i hjärtat av Wij trädgårdars park.

- Vi är så stolta och glada över att trädgårdsutbildningen går in på sitt andra år. Kom och väx tillsammans med oss, vi erbjuder dig ett år av odlingskunskap och glädje, från frösådd till skörd, teori och praktik inom trädgårdshantverket, säger Frida Mörnerud, trädgårdsmästare på Wij trädgårdar.

  
Foto: Bilder från trädgårdsutbildningen när eleverna gästade Region Gävleborgs Instagramkonto i somras.

Nyfiken på mer?

Information om trädgårdsutbildningen
Anmäl dig här – senast 15 oktober