Slöjda, fika, se en god film

Slöjdcafé + filmvisning = sant! Slöjdbio bjuder på ett tillfälle att träffas för att slöjda, fika, se en god film och inte minst, ta del av ett intressant program med anknytning till filmens tema.

Det kan vara ett samtal, en livepod, möjlighet att köpa lokalt producerat slöjdmaterial, en föreläsning, eller något annat spännande. Konceptet bygger på ett nära samarbete med biograf- och hemslöjdsföreningar, lokala aktörer och företagare som på något sätt har anknytning till filmens tema.

Slöjdbio ger filmälskande slöjdare och slöjdande filmälskare en möjlighet att mötas, samtala och skapa under unika förutsättningar!

AKTUELL VISNING

Bergsjögården 17 maj "Hoggeren"

Slöjdcafé från 16.30, filmstart 18.30.

Med yxan och sina händers kraft fördriver Anders dagarna i sin skog, men han är ingen skogsarbetare. Han har ingen plan för det han gör, bara ett mål om att finna ro i naturen och ge sig hän till det fysiska arbetet. Men idyllen får sprickor när han träffar sina släktingar som tycker att han låter arvet efter familjen att gå i spillror. Med ”Hoggeren” får vi se en film som lyfter yxan som symbol, och vi hoppas att under kvällen diskutera frågor om hårdslöjd, materialets värde, och om att arbeta med kroppen. Kom och slöjda med oss, det finns fika att köpa, folk att prata med och en intressant film att se!

Samtal kring yxor, trä och slöjd med Julia Kalthoff, yxmakare, Niklas Karlsson, slöjdare, Vanja Jonsson, slöjdare och Fredrik Thelin, smed.
Mer information om Slöjdbio 17 maj


 TIDIGARE PROGRAM