Till startsidan

Slöjdhandledarutbildning

Tycker du om att slöjda med barn? I augusti startar en slöjdhandledarutbildning för dig som vill att fler ska få möjlighet att slöjda och utveckla sin kreativitet.

Kanske arbetar du redan idag med barn och slöjd i någon form, i en förening, på fritids eller inom skolan? Kanske vill du starta upp en helt ny verksamhet?

På den här fyradagarskursen varvas teori med praktiskt slöjdande. Enkla handredskap används för att provar på att tälja, brodera, fläta och sy. Och du bekantar dig med trä, näver, plåt, ull och annat textilt material. Tillsammans skapas ordskattkistor, berättarlyktor och korgar, som du sedan kan använda som pedagogska hjälpmedel när du slöjdar med barn. Med barnet i centrum reflekteras likabehandling, slöjden som mångkulturell och hållbar resurs samt hur slöjd och andra
kulturaktiviteter kan berika varandra.

Kursen utgår från slöjdklubbspedagogiken, som vänder sig till barn mellan 7 och 14 år och ger dem utrymme att utveckla det egna skapandet och den egna kreativiteten. Allt det som görs på kursen är dock lätt att anpassa även till andra åldersgrupper och till personer med olika behov och förutsättningar.

Kursen är förlagd till stiftsgården i Undersvik som ligger vackert i Ljusnans dalgång.

Arrangörer: Kulturutveckling Region Gävleborg i samarbete med Gästrike- Hälsinge Hemslöjdsförbund och Studieförbundet Vuxenskolan.
Ledare: Niklas Karlsson, A Hard Slöjd Life, Kerstin Bodell SV och Eva Carlborg, Kulturutveckling.
Plats: Stiftsgården i Undersvik, 3 mil norr om Bollnäs.
Tid: Start den 8 augusti 10.00 och vi avslutar med lunch den 12 augusti.
Kursavgift: 2 000 kronor. I priset ingår kompendium, material och lån av verktyg. Du som slöjdar med barn i någon av länets hemslöjdsföreningar betalar ingen kursavgift.
Helpension: 4 290 kronor i flerbäddsrum, 4 690 kronor i dubbelrum, 5 090 kronor i enkelrum
Anmälan: Senast den 31 maj till Eva Carlborg, eva.carlborg@regiongavleborg.se eller telefon 070-687 33 50. Anmälan är bindande.

Alla priser är inklusive moms. Kursavgiften faktureras i efterskott. Kost och logi betalas på plats.

Dela denna sida


Publicerad 2017-05-12
Uppdaterad 2017-05-12
Publicerat av webbredaktionen