KOF – konstfiktion & fakta

Vad är KOF?

KOF- konstfiktion & fakta är en applikation (app) för smartphones (smarta mobiltelefoner) där du med hjälp av bilder, fakta, kartor, länkar, texter, audioguider, poddavsnitt, ljud- och filmfiler och interaktiva delar kan ta del av mer av Region Gävleborgs konstsamling.

Konst direkt i din smartphone

Alla som har en smartphone kan ladda ned appen till sin mobil. Nya verk läggs in i appen löpande. Konstsamlingen består av tusentals konstverk, via appen får du fördjupade ingångar till några av dem. I appen finns även konstprojekt och evenemang som samproduceras med andra aktörer i länet.

Podcast om samtidskonst

KOF – konstfiktion & fakta är också en podcast (podd) som innehåller intervjuer och samtal med konstnärer, arrangörer och andra spännande människor inom fältet samtidskonst.

Bonusmaterial i podden

Podden KOF – konstfiktion & fakta finns på soundcloud.com. Där finns också bonusmaterial kring vissa projekt, rena ljudkonstverk och audioguider till konstverk. Nya avsnitt släpps löpande.

Här kan du lyssna på vår podcast KOF – konstfiktion & fakta (länken)

Bakgrunden till KOF?

Idén till appen föddes ur två av den regionala kulturplanens utvecklingsområden: att arbeta strategiskt med digitalisering och att göra kultur tillgänglig.

Interaktiv konstverkskatalog

Appen kan beskrivas som en interaktiv konstverkskatalog och är framtagen av Region Gävleborgs crossmedia-utvecklare, konstkonsulent och konstsamlingsteam. Crossmedia-utvecklarens uppdrag är att främja berättande inom olika typer av plattformar. Konstkonsulentens uppdrag är att främja konsten och konstlivet i länet. Konstsamlingsteamet har som uppdrag att arbeta förvaltande, producerande och levandegörande med regionens konstsamling.

Ladda ner appen idag!

Se till att du är uppkopplad mot ett trådlöst nätverk (WiFi)Appen fungerar bäst när din telefon är uppdaterad med senaste programvara och är uppkopplad mot wifi. Det finns gratis wifi på sex sjukhus/närsjukhus, folkhögskolor samt regionkontoret.

Ladda hem

Gå till AppStore eller GooglePlay. Sök på konstfiktion och ladda ner appen. Den är gratis.

Upptäck konsten i Gävleborg

Appen är uppbyggd med GIS-teknik, geografiskt informationssystem. Via kartan och i galleriet hittar du konstverk, konstevenemang och konstprojekt, klicka på bilden av det verk du vill läsa om.