Till startsidan

VideoGuds vårprogram hyllar finsk videokonst

Finland firar i år 100 år som självständig stat. Tillsammans med Gävle kommun lyfter vi under detta jubileumsår fram den finska videokonsten genom VideoGuds vårprogram och filmskapare som Eija-Liisa Ahtila, Mika Taanila och Tellervo Kalleinen. Under vecka 12 finns det möjlighet att varje dag se samtliga verk i vårens program, på Silvanum i Gävle.

VideoGUD är ett samarbete mellan Region Gävleborg, Region Uppsala Uppsala och Landstinget Dalarna och har funnits i sin nuvarande form sedan hösten 2006. Kärnan i verksamheten utgörs av videostationer i offentlig miljö där det visas aktuell videokonst av världsklass, viket bidrar till att göra konstnärlig rörlig bild tillgänglig för alla. I Gävle finns det videostationer på Silvanum och på Gävle Sjukhus.

Hela programmet visas vecka 12

Varje vår och höst visas ett utvalt VideoGud-program med fem filmer under 15 veckor, där varje film visas i tre veckor. Vårprogrammet 2017, som tillägnas den finska videokonsten, kommer dessutom att visas i sin helhet under en och samma vecka. Under vecka 12 har du möjlighet att se samtliga verk, signerade Eija-Liisa Ahtila, Mika Taanila, Tellervo Kalleinen, Pink Twins och Saara Ekströmpå videostationen på Silvanum i Gävle, under Silvanums öppettider.

Varmt välkommen!

Mer information om  VideoGud hittar du här.

Kontaktpersoner:

Erik Anderman