Dans som sommarjobb

Är du mellan 16 och 18 år och vill jobba som sommarjobba som dansare? Då är sommardans är en unik möjlighet för dig som drömmer om dansen som yrke.

Du kommer att möta en professionell och erfaren koreograf och få medverka i en process som leder till en offentlig föreställning. Din talang utvecklas och du får inblick och förståelse för dansen som yrke. Första veckan deltar du i ett dance camp, där du lär känna alla, tränar teknik, improvisation och jobbar fram en koreografi. Arbetstiden för sommarjobbarna mellan fyra-sex timmar per dag. Din kommun kommer att vara din arbetsgivare.

Sommarjobbet som dansare pågår under perioden 18 juni-8 juli. Det är ett samarbete mellan Sandviken, Gävle, Söderhamn, Bollnäs, Ovanåker, Hudiksvall och Ljusdals kommuner i Gävleborg.

Koreograferna

Vi har nöjet att presentera koreograferna till Sommardans Gävleborg 2018.

Framework Dancing Art är ett danskompani som vill ha ett nära möte med publiken, ge dem en tankeställare i vardagen och skapa danskonst som berör. Målet är att skapa föreställningar som även den som inte har upplevt så mycket dans kan ta till sig.
 
Framework består av koreograferna och dansarna Veronica Lidén och Catrin Jonasson, båda med examen från balettakademiens treåriga dansarutbildning i Stockholm. De ser mycket fram emot att vara årets koreografer för “Danssommarjobbet”. Tillsammans med dansarna kommer en helt ny föreställning på temat “Val” att skapas.

Framework Dancing Art. Foto: Anders J Larsson

Viktiga datum

Sista dag för ansökan: 2 april
Kallelse till audition: 9 april
Audition: 14 april, Kulturhuset, Bollnäs
Antagningsbesked (alla, även ej antagna): 16 april
Välkomstbrev till antagna med info: 30 april

Efter att ansökningstiden har gått ut så sker ett urval av de sökande som får komma på audition. Därefter väljs de ut som får erbjudandet om en plats.