VR Hive i Gävle

I helgen samlas ett antal av Sveriges kanske mest spännande pågående VR-projekt i Gävle för att få coaching och inspiration av nationellt och internationellt kända VR kreatörer.

Samlingen går under namnet VR Hive och pågår 26-28 april. Hive är en slags hackaton, som en lekfull fokuserad bikupa, där stor vikt läggs vid respekt för varandras processer och arbete, att hjälpa varandra framåt och dela med sig av kunskap, att hitta lösningar, och att ha kul.

Deltagarna kommer gemensamt att fundera på hur teknik, interaktionsdesign och dramaturgi kan samspela för bästa resultat i olika produktioner. De kommer även att få möjlighet att medverka i tester med olika teknik, exempelvis smartsuit för motion capture. Spännande deltagande och medverkande är Christina Simpson från Cirkör LAB tillsammans med cirkusartisten Jonathan Morell. LAB är Cirkörs forsknings- och utvecklingsverksamhet.

VR Hive arrangeras av projektet StoryTech Arena som drivs av Kultur Gävleborg, Region Gävleborg med stöd av Statens kulturråd.