Foto: Filmkonsulenten Henrik Harrysson.

Vi söker filmtalanger!

Region Gävleborg och Film i Dalarna startar i höst ett unikt talangprogram som fokuserar på̊ dramaturgi och manusutveckling. Programmet kallas ”Skrivarderby” och utgår från en modell där deltagarna tillsammans utvecklar sina idéer till färdiga filmmanus.

Under programmet, som sträcker sig över ett år, får deltagarna träffa och lära av branschen, delta i workshops samt lyssna på̊ skräddarsydda föreläsningar som kommer att ske på spännande och inspirerande platser i Gävleborg och Dalarna.

- Tillsammans kommer deltagare, ledare och föreläsare att skapa en miljö̈ som bygger på att hjälpa varandra till att få en fungerande struktur, ett manus och en dramaturgi som sedan håller för att filma. Att kunna erbjuda det här konceptet till filmtalanger i länet känns stort och det ska bli spännande att få vara en del av resan, säger Henrik Harrysson, filmkonsulent, Region Gävleborg.

För vem?

Programmet vänder sig till unga filmare som gjort kortfilm och vill lära sig mer om att berätta med rörlig bild och skriva manus. De som söker ska vara villiga att tillsammans med likasinnade utveckla sin idé till ett spelfilmsmanus genom att arbeta med professionella metoder.

Ansök fram till 15 oktober

Ansök med CV, filmografi och en filmidé som du vill utveckla senast den 15 oktober 2018, ansökan är öppen. Skrivarderbyt ska bestå̊ av minst fyra unga filmare, två̊ från Dalarna och två̊ från Gävleborg.

Vid frågor och ansökan kontakta:

Henrik Harrysson
Filmkonsulent Region Gävleborg