Succén tillbaka på Söders Källa!

Till premiären av årets omgång av popquiz den 28 mars har värdarna Peter Alzén och Anders Sundin bjudit in Britta Bergström, Sveriges mesta körsångerska. Med sig på scen har Britta musikern Rikard Sjöblom.

Popquiz är en spännande frågesport och musikunderhållning i ett. Gästartisterna uppträder live med några låtar som en del av quizet, och värdarna och författarna Peter Alzén och Anders Sundin passar på att intervjua artisten som en del av frågorna i quizet.

Sveriges mest anlitade körsångerska med två eurovisionguld

Britta kommer från Gävle, men är sedan många år bosatt i Stockholm och på sistone även i Luleå. Hon tillhör en av Sveriges mest anlitade körsångerskor och hon har medverkat som körsångerska i Melodifestivalen i 20 år vilket resulterat i två eurovisionguld, med Måns Zelmerlöw och Loreen samt ett brons med Sanna Nielsen. I tv-programmen Allsång på Skansen och Så mycket bättre är Britta numera minst lika känd som de hon står bakom.

- Få svenska artister har en lika gedigen erfarenhet som Britta Bergström. Numera är hon minst lika känd som artisterna hon körar bakom i Allsång på Skansen och i Så mycket bättre. Hon verkligen lever och andas musik. Att få ”hem” Britta till Gävle blir en fin start för popquiz, säger Neta Norén, producent på Kultur Gävleborg, Region Gävleborg

Lagen bör bestå av personer i olika åldrar med bred och spretig musiksmak eftersom musiken kommer från flera årtionden och genrer. Kampen står om ära och fina priser.

Popquiz är ett arrangemang av Kultur Gävleborg inom Region Gävleborg, Gävle kommun kultur & fritid, Vi lever, Söders Källa och ABF.

Datum och plats:
Torsdag 28 mars på Söders Källa.Restaurangen är öppen från 17.00 och popquiz pågår 18.30 - 20.00.