Bild från Brick City Battle 2018. Fotograf: Erika O´Neill.

Succén från förra året är tillbaka – hiphop och street i Gasklockan

4 maj samlas dansare från hela Skandinavien i lilla Gasklockan för att delta i Brick City Battles. Under dagen får vi se ”battles” i dansgrenarna Hip Hop, House och Breaking. På kvällen blir det framträdanden av bland andra dansgruppen New Legacy.

Nytt för i år är att workshops och lektioner ges på aktivitetscentret Rapatac fredagen 3 maj mellan 16.00 och 20.00. Det är fri entré både till arrangemanget i Gasklockan och till workshops på Rapatac.

Projektet är ett samarbete mellan Kultur Gävleborg, som arbetar med kultur inom Region Gävleborg, och Gävle kommun.

- ”Battles” är en fantastiskt rolig tävlingsform att se på. De tävlande duellerar i dans genom att utmana sig själv och dem de möter. Det känns fantastiskt att kunna ge Gävle möjligheten att ta del av denna fantastiska energi, säger Erika O’Neill danssamordnare, Region Gävleborg.

På kvällen blir det framträdanden av dansgruppen New Legacy som består av sju unga dansare från Uppsala. New Legacy har uppträtt på en rad olika evenemang samt deltagit i ett flertal tävlingar såsom Skapa Dans, Young Movers och Danskarusellen.

Domare för tävlingarna är B Girl Fairytale (elitdansare inom breaking och breakdance), Whichway Sha (legendarisk housedansare) och Bacar Sane.

Kvällens konferencier är Funky Fedler och DJ Hoogle står för musiken.

Tid och plats:

Workshop 3 maj 16.00 – 22.00, Aktivitetscentret Rapatac