Slöjdbio på turné med kortfilm i världsklass

Välkommen att slöjda, fika och se en god film! 24 april är det dags för vårens första slöjdbio på Länsmuseet i Gävle där vi, förutom syjunta och slöjdcafé, bjuder på kortfilmer från filmfestivalen Real to Reel 2018.

Slöjdbio är ett koncept som bjuder på ett tillfälle att träffas för att slöjda, fika, se film och ta del av intressanta program. Under april och maj har slöjdbion flyttat in på Länsmuseet Gävleborg i Gävle och på Hälsinglands museum. Det blir två unika tillfällen som bjuder på kortfilmer från filmfestivalen Real to Reel 2018.

Slöjd och hantverk i en skön blandning

Kortfilmerna som visas bygger på temat konst, slöjd och hantverk i en skön blandning från episka dokumentärer till animerade filmer, porträtt och dockfilmer. Programmet som är i två delar är framtaget av The Crafts Council och Crafts i Storbritannien för filmfestivalen Real to Reel 2018. 200 filmer skickades in från hela världen – 28 valdes ut! Filmerna är på engelska eller med engelsk text, om de inte är engelskspråkiga.

- Det är fantastiska filmer som kommer att visas, vi får följa med in i slöjdens värld, se verkstäderna, lär känna människorna bakom hantverket och bli inspirerad av deras kreativitet och kunskap. Dessutom visas filmerna i slöjdvänlig dämpad belysning, säger Lena Ostermann, verksamhetsutvecklare film, Kultur Gävleborg, Region Gävleborg.

24 april Slöjdbio på Länsmuseet i Gävle - del 1 av Real to Reel

17.00 börjar Museum Afterwork med syjunta och slöjdcafé. Filmvisningen startar 18.00. Filmerna är på engelska eller med engelsk text, om de inte är engelskspråkiga.

8 maj Slöjdbio på Hälsinglands museum - del 2 av Real to Reel

Del två visas på Hälsinglands Museum den 8 maj klockan 18.00. Även där inleds programmet med slöjdcafé från klockan 16.00.

Mer information:

Slöjdbios webbsida