Skapa din berättelse i Virtual Reality (VR)

Projekt StoryTech Arena arrangerar nu sin första VR Hive. Under fyra dagar erbjuds 15 konstnärer, filmare och andra kulturskapare att fördjupa och utveckla sig själva och sina VR-projekt. VR Hive är en blandning mellan skräddarsydd arbetsvistelse och "hackaton".

VR Hive arrangeras av projektet StoryTech Arena som drivs av Kultur Gävleborg, Region Gävleborg med stöd av Statens kulturråd och pågår 25 april – 28 april.

Nyfiken?

Datum och tid: 25 april – 28 april
Plats: Gävle.
Kostnad: VR Hiven är kostnadsfri, kost och logi ingår.
Anmälan: Skicka din anmälan till mariareihs@gmail.com, senast 31 mars.
Innehåll i anmälan: Skicka en projektbeskrivning (max två A4) där du berättar om ditt projekt och vad du vill åstadkomma, i vilket stadie det är nu, och vad du behöver för att komma vidare. Skriv även några rader om dig själv och din bakgrund.

Berätta historier med hjälp av ny teknik

Målet är att på lokal och nationell nivå stärka regionernas nätverkande och kunskapsbank vad gäller VR-teknik och berättande, vilket kan ge nya möjligheter för dagens kreatörer som är verksamma inom de nya medierna.

- Storytech Arena bidrar till utvecklingen av de sätt vi berättar historier på, med hjälp av ny teknik, kunniga människor, nyfikenhet och viljan att dela med sig. Så kom och skapa din berättelse i Virtual Reality (VR) och bidra till ett öppet och kreativt rum tillsammans med oss, säger Josephine Rydberg, cross-mediakonsulent, Kultur Gävleborg, Region Gävleborg.

Lär dig regissera virtuella produktioner

Som deltagare under VR Hiven erbjuds du boende och tillgång till teknik och produktion av 360° film, mocap smartsuit och postproduktion. Dessutom får du kunskap om dramaturgi och regi för virtuella produktioner och programmering i Unity genom workshops och inspirerande med svenska och internationella VR-kreatörer.

Mer information:

Storytech - webbplats