Chopin, Liszt, Ravel, Beethoven, Bach och Mozart

Dramatisk, mörk och ljus, harmonisk, uttrycksfull och sprudlande pianomusik av Chopin, Liszt, Ravel, Beethoven, Bach och Mozart bjuder Stephan Frisk på den 17 mars i Hanebo församlingshem. Till vardags är Stephan organist och körledare inom Bollnäs och Rengsjö församling.

Intresset för piano väcktes tidigt, redan som nioåring hemma i Borlänge började Stephan spela piano. Ett intresse som växte och som senare fick Stephan att söka sig till musikkonservatoriet i Falun, och så småningom vidare till "Det kongelige danske musikkonservatorium" i Köpenhamann – Danmarks största utbildningsinstitution inom klassisk musik.

Hoppas att publiken går hem med ett leende på läpparna

Konserten innehåller musik av bland annat Chopin och Ravel. Publiken kommer att få höra Chopins andra pianosonat med den berömda sorgmarschen. I Ravel finns det ett självklart ljus – musiken håller till mycket i de höga registren – men även melankoli.

- Det viktigaste är att man som åhörare känner musikens samlande och kommunikativa kraft, den kommunikation som tar vid där orden inte längre räcker till. Jag hoppas att lyssnarna ska bära med sig en känsla när de lämnar konsertsalen. I det här programmet är min förhoppning att de blir omskakade i början, men går hem med ett leende på läpparna, säger Stephan Frisk.

I Kammarserien presenterar arrangörer i länet och Region Gävleborg kammarmusikkonserter. Skickliga musiker med hela världen som arbetsplats gör nedslag i länet och bjuder på allt från blåsinstrument och piano till violin, sång och slagverk.

Intervju med Stephan Frisk

Söndag 17/3 15.00, Hanebo församlingshem, Kilafors