Young women dancing in the street
Foto: Peter Müller.

Få drömjobbet som dansare i sommar

Är du ung och vill sommarjobba som dansare? Då är sommarjobbet DANS en unik möjlighet för dig som drömmer om dansen som yrke. I Gävleborg kommer 15 ungdomar att få chansen att testa livet som yrkesdansare i sommar. Är du en av dem?

Region Gävleborg söker 15 unga dansare när dans som sommarjobb erbjuds för tredje året i rad till länets unga. Sommarjobbet DANS kommer att pågå under perioden 17 juni – 5 juli och är ett samarbete mellan Region Gävleborg, Sandvikens kommun, Söderhamns kommun, Hudiksvalls kommun, Bollnäs kommun och Nordanstigs kommun.

- Sommarjobbet DANS är en spännande möjlighet för dig som drömmer om att bli dansare. Du kommer att få möta en professionell koreograf och vidareutveckla din talang, något som ger dig både inblick, inspiration och en förståelse för dansen som konstform, säger Anne Rudbo, verksamhetsutvecklare inom dans, Kultur Gävleborg, Region Gävleborg.

”Inget krav på utbildning”

Den första veckan kommer sommardansarna att få delta i ett Dance camp, vid Forsa folkhögskola, här får de laära känna övriga deltagare, träna teknik, improvisation och jobba fram en koreografi som de sedan turnerar med runt om i länet.

- Många unga vill jobba med dans i dag. Det är väldigt roligt och jag tror att det beror mycket på att dans blivit en sådan stor del av popkulturen. För att bli antagen som sommardansare är det enda kravet att du ska ha någon typ av tidigare danserfarenhet, du behöver inte vara utbildad, det finns otroliga talanger även bland dem som kanske bara tränat breakdans i ett halvår, säger Erika O’Neill, danssamordnare, Kultur Gävleborg, Region Gävleborg.

Dans som sommarjobb

Sista dag för ansökan: 24 mars.
Kallelse till audition: 25 mars.
Audition: 30 mars på Söderhamns Teater, 11.00.
Anmäl dig här: Jag vill sommarjobba som dansare

OBS! Om du är sökande från Hudiksvalls kommun måste du också anmäla till via denna länk senast 30 mars: Jag vill sommarjobba som dansare och bor i Hudiksvall.
OBS! Om du är sökande från Sandvikens kommun måste du också anmäla till via denna länk senast 25 mars: Jag vill sommarjobba som dansare och bor i Sandviken.