Virvel och Vinda. Foto: Ensemble Yria

Ett tusen 1 – 5 åringar på musikäventyr med Virvel och Vinda

Under februari och mars får många av länets minsta innevånare träffa Virvel och Vinda. Ensemble Yria ger sig ut på turné och bjuder på ett musikäventyr där alla kan och får vara med.

Region Gävleborg erbjuder som vanligt under 2019 kultur till länets barn och unga. Först ut i årets program som riktar sig till de yngsta barnen är Virvel och Vinda. Konserterna kommer att ges på skolor/förskolor och även några öppna föreställningar.

- Det kommer att spelas 24 föreställningar runt om i länet för och med cirka 1 000 förskolebarn. Det känns roligt att kunna erbjuda en interaktiv föreställning med många uttryckssätt i form sång, tecken som stöd och rörelse som stimulerar fantasin och vidgar ordförrådet, säger Lotta Hellsten, producent barn och unga, Kultur Gävleborg, Region Gävleborg.

Vännerna Virvel och Vinda bjuder på nyskrivna sånger, sinnrika upplevelser och en massa interaktivitet som stimulerar den språkliga och motoriska utvecklingen. De kommer med all sin tvätt och sina instrument. De slår upp sin torkvinda mitt i rummet, inomhus. Med hjälp av barnen, musiken och lite blåst får vi snurr på tillvaron och virvlar fram mellan olika platser, känslor och upptåg.