Avslutningskonsert och singelsläpp!

18 maj på Skottes Musikteater är det avslutningskonsert och singelsläpp för projekt Systrarna Gävleborg. Under kvällen spelar tio grymma artister sin helt nyskrivna musik.

Datum och plats: 18 maj 19.00–20.30 Skottes Musikteater

Systrarna startades av Region Gävleborg 2012 och är ett mentorsprogram där unga tjejer i åldrarna 15 – 25 år under ett år bland annat får lära sig om textskrivande, scennärvaro, hur man når ut med sin musik med mera.

Släpper debutsingel på Spotify

– Systrarnas konsert är verkligen en vårens höjdpunkter, att få möjlighet att lyssna till och ta del av alla unga talanger. På scen kommer bland andra Ida Hedlund från Gävle att stå. Häftigt att Ida som är 16 år nu med stöd av projektet släpper sin debutsingel på Spotify, säger Margareta Norberg, producent, Kultur Gävleborg, Region Gävleborg.

Systrarna Gävleborg 2019 är:

• Signe Lindbäck
  • Aida Habteison
  • Tilde Sjöberg Ädel
  • Moa Backman Åberg
  • Alma Bernhardsson
  • Saga Parnemark
  • Ella Hallgren
  • Frida Krantz
  • Ida Hedlund
  • Daniella Eriksson Dahlström

En del av ett jämställdhetsarbete

Syftet är att bli bättre som artist och att känna styrkan i en kreativ gemenskap. Systrarna är ett projekt där kvinnor stöttar kvinnor för att bidra till ett mer jämställt musikliv och är ett led i ett jämställdhetsarbete. Projektledare/mentorer är Anna Karin Berglund och Ida Long. Båda två är verksamma musiker och kompositörer, som uppmärksammats i flera olika sammanhang för sina insatser.

Mer information:
www.facebook.com/pg/systrarnagb/posts