Årets kulturpris- och stipendier har delats ut

Från vänster till höger: Kulturpristagare Peter Jonaszon, kulturstipendiat Marko Kattilakoski, kulturstipendiat Karolina Palmgren, kulturstipendiat Johanna Sandström, kulturstipendiat Katarina Widholm, kulturstipendiat Johan Davidsson och kulturpristagare Katarina Kallings.

Under tisdagen var det dags för 2019 års kulturpris- och stipendieutdelning på Bollnäs Folkhögskola i samband med regionfullmäktigemötet.

Kultur- och kompetensnämndens ordförande Magnus Svensson (C) höll tal och delade ut diplom och Region Gävleborgs nye kultur- och kompetensdirektör Jan-Olof Friman tillsammans med avdelningschef Carin Palmquist Isaksson lämnade över blommor och konstverk. Mikael Lindström både inledde och avrundade det hela med spel på svensk säckpipa.

Läs intervjuer med pristagarna och stipendiaterna