Foto: Johanna Syrén.

Anmälan öppen till Sveriges bredaste tävling för unga musiker

Imagine är Sveriges bredaste livemusiktävling för unga artister mellan 13 och 21 år. Den 1 november öppnar anmälan till tävlingen. Alla musikstilar är välkomna och det spelar ingen roll om deltagarna sjunger ensam, spelar hårdrock i band, framträder med klassisk musik, uppträder med loopmaskin eller sjunger punk med distat ägg.

Uttagningarna sker först lokalt, därefter regionalt och avslutas med Riksfinalen Imagine Sweden. Steget efter Riksfinalen är den internationella Imaginefestivalen, med fler speltillfällen utomlands. Riksfinalen 2019 hålls den 29 maj till 1 juni på Konserthuset i Gävle och arrangeras av Region Gävleborg i samverkan med Gävle kommun.

Det här ett fantastiskt tillfälle för unga musiker att träffa varandra, inspireras och bli peppade av en musikkunnig och kompetent jury. En fantastisk möjlighet för alla musikutövande ungdomar i regionen och för publiken att få möta morgondagens stjärnor, säger Tomas Östergårds Region Gävleborg.

Även den som inte avancerar i tävlingen ska kunna lämna Imagine med nya kunskaper inom musikområdet och en känsla av att ha utvecklats och tagit steg framåt i sitt musicerande. Detta sker genom till exempel relevanta workshops och föreläsningar, konstruktiv kritik, tips och råd från etablerade musiker, ljudtekniker och andra branschkunniga. Imagine är mer än en tävling, tanken är att den ska fungera som en plattform för ungt musikutövande och arrangörskap samt som metod för delaktighetsarbete.

Mer information:

Imagine Sverige - hemsida