Max Valentine, initiativtagare till CrowdCulture plattformen och vd för Fabel Kommunikation. Foto: Andrée Forsberg

200 000 kronor att fördela till kulturprojekt i länet

I Gävleborgsfonden har Region Gävleborg avsatt 200 000 kronor att fördela till kulturprojekt som kommer gävleborgare till gagn. Från den 1 januari fram till 30 september 2019 går det ansöka ur fonden.

Om du driver ett kulturprojekt i Gävleborgs län kan du få ta del av kulturbidrag samtidigt som du bygger en relation med din framtida publik, besökare eller deltagare. CrowdCulture, är en metod som bygger på att små finansiärerna, så kallade "fans" och månadsgivare, ger bidrag till projekt som de vill se genomförda. Det innebär att kulturaktörer från länet får mer resurser till att förverkliga projekt genom att den generella crowdfundingen nu kombineras med offentliga bidrag. Genom folkets stöd, crowdfunding, får projektet även tillgång till gävleborgsfonden.

- Är det så att du har en idé som du vill förverkliga? Det är mycket lättare än vad du tror att använda CrowdCulture som ett verktyg. På webben finns en lathund för att ta fram ett projekt, och när du har du har besvarat några frågor kommer du ha en flygfärdig kampanj som kan göra att ditt projekt blir verklighet, säger Max Valentine, initiativtagare till CrowdCulture plattformen och vd för Fabel Kommunikation.

- Vi tror på den metoden för att finansiera projekt och vi vill verkligen att pengarna som kultur- och kompetensnämnden avsatt till CrowdCulture ska ta slut, säger Alf Norberg, ordförande i kultur- och kompetensnämnden, Region Gävleborg.

Mer information:
Så här gör du ansökan