Foto: Kommunikatören Josefine Echeverri i paraden under Gävle Pride.

Vi ♥ olika under Pride 2018

2018 års deltagande i länets Pride-festivaler kan sammanfattas med orden glädje, entusiasm och stolthet. Nyfiken på vad vi gjorde? Här kan du se filmer från Söderhamn och Gävle Pride och dessutom kika på vimmelbilder.

Region Gävleborgs HBTQ-certifierade enheter fanns på plats både i Söderhamn och i Gävle och i vårt rosa tält anordnades populära aktiviteter för både stora och små. Exempelvis regnbågsnagelmålning, tatueringsverkstäder och en tävling om Pride-kit. Samtidigt informerade vi om vårt likabehandlingarbete, jämställdhet och naturligtvis de HBTQ-certifieringar som görs.

Film från deltagandet under Gävle Pride. 

I Söderhamn den 9 juni deltog representanter från ungdomsmottagningen, Asyl- och migranthälsan, Stragegisk kommunikation och Bollnäs folkhögskola. Från politisk nivå deltog regionråden Hannah-Karin Linck (C) och Eva Lindberg (S). 

 
Filmsekvenser från deltagandet under Söderhamn Pride samt intervjuer med representanter från Region Gävleborg,

- För oss är det jätteviktigt att vi behandlar alla människor likvärdigt på alla sätt vi bara kan. Så en HBTQ-certifiering för Region Gävleborgs del är otroligt viktig för att få en djupare förståelse för människor, för vi ♥ ju olika, sa Eva Lindberg (S) under deltagandet.

Bilder från Söderhamn Pride

Söderhamn Pride 2018

Gävle Pride ägde rum 16 - 19 augusti och den 18 augusti tågade tjugofem stolta representanter från våra verksamheter i paraden, efter paraden fanns de på plats i det rosa tältet i Boulognerskogen.

- Det ska vara en självklarhet för en sådan stor och betydelsefull arbetsgivare, vårdgivare m.m. att öppet och tydligt stå upp för alla människors lika värde och hylla mångfald. Våra verksamheter ska upplevas välkomnande, respektfulla och inkluderande för alla oavsett bakgrund och identitet och att tydligt kommunicera detta utåt genom att delta i Pride känns väldigt viktigt för allmänhetens bild av Region Gävleborg, tillägger Elin Larsdotter, utbildningsledare, Kliniskt träningscentrum (KTC). 

Bilder från Gävle Pride

Gävle Pride 2018
Vimmelbilder med representanter från Folkhälsa & hållbarhet, Strategisk kommunikation, BUP – Gula villan, Västerbergs folkhögskola, Infektionsavdelningen, Kulturutveckling, Läkarutbildningen i Gävle, Ungdomsmottagningen i Gävle, Klinisk akutvårdsavdelning (KAVA), FM-support och Kirurgavdelning 12.

En hälsning från Gävle Pride

I filmen: Märta Wengelin, 12 år, som deltog i Pride-paraden.

Nyfiken på att läsa mer?

Kampanjen Vi ♥ olika
Region Gävleborgs HBTQ-certifieringsarbete