<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Region Gävleborg söker avdelningschef inom IT-drift

Nu söker vi en chef som är en ledare till en ny avdelning inom IT-Förvaltningen
Region Gävleborg vill nu göra det möjligt för vår nya avdelningschef att få ta del av IT's spännande utvecklingsresa. Vi vill ge dig möjligheten att göra skillnad på för IT-användarna inom Regionen, och möjligheten att utvecklas i en dynamisk och mångfacetterad miljö tillsammans med nyfunna kollegor.

Hos oss på IT arbetar vi tillsammans och nära användare/beställare med ständig utveckling, teknik och leveranser av hög kvalitet. Det innebär ett arbete med mätbara mål, produktionsstyrning och processhantering. Våra leveranser innebär utveckling, drift, förvaltning och support av alla IT-tjänster till Region Gävleborgs samtliga verksamheter.

Vi tycker att det är viktigt att våra kollegor har en god arbetsmiljö, just därför sätter vi stort fokus på ledarskap och goda utvecklingsmöjligheter. På den nya avdelningen kommer det vara cirka 70 medarbetare och 3 direktrapporterande enhetschefer, vilket gör att arbetsuppgifterna kan vara väldigt varierande. Som chef hos oss får du därmed chansen att bredda dina kunskaper ytterligare. Vi arbetar för att till exempel patientens vårdkedja ska flyta så smidigt som möjligt eller att resenären på lokalbussen ska få en trevlig resa.

Vi erbjuder nu ett stimulerande och utvecklande arbete för en avdelningschef.

I denna rekrytering samarbetar Region Gävleborg med Experis, en del av ManpowerGroup. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mats Andersson, 070-854 30 42.

Arbetsuppgifter

Ditt huvudsakliga ansvarsområde är inom IT-infrastruktur, Drift och Support. En stor del av arbetet är att tillsammans med verksamhetsansvariga se hur IT kan stödja, utveckla eller effektivisera verksamheten. Du kommer också naturligtvis ha mycket samarbete med Avdelningschefen för IT-systemutveckling och övriga medarbetare inom IT.

I Din roll ska du ha en helhetssyn, Regionövergripande, och tillse att nödvändiga effektivitetsaktiviteter blir genomförda. Du ska även ansvara för samordningen inom området och verka för att system nyttjas kostnadseffektivt med verksamhetsnyttan i fokus

I uppdraget ingår fullt budget- personal- och utvecklingsansvar för avdelningen. I rollen som avdelningschef för IT stöder du alla verksamheter i IT-relaterade frågor som exempelvis IT-policy och investeringar med anknytning till IT.

Du kommer att rapportera till IT-direktören samt ingå i förvaltningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

• Vi söker dig som har, formell och relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens inom IT.
• God kunskap och erfarenhet inom Infrastruktur, drift och support.
• Mycket god kunskap och erfarenhet av att arbeta med fokus på kvalité, leverans och kostnadseffektivitet.
• God erfarenhet av processarbete.
• Mycket god erfarenhet av måluppföljning.
• Mycket goda ledaregenskaper - chef över chefer meriterande.
• Förmåga att arbeta självständigt och att skapa engagemang, samt delaktighet.
• Förmåga att arbeta målinriktad, strategisk samt har helhetssyn.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
• Erfarenhet av arbetat med IT inom större organisation är meriterande.

Eftersom verksamheten är en länsorganisation ingår resor i uppdraget.

Ansök här