<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Överläkare/specialistläkare till hjärtenheten Hudiksvalls sjukhus

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Hjärtenheten på Hudiksvalls sjukhus består av HIA/hjärtavdelning, hjärtmottagning och fysiologiskt laboratorium.

Arbetsuppgifter

Kardiologin på Hudiksvalls sjukhus söker en överläkare/specialistläkare som är engagerad och vill vara med och driva arbetet på hjärtenheten. Vid tjänstgöring som överläkare/ specialistläkare ingår sluten- och öppenvårdsarbete på vår HIA/ hjärtavdelning och hjärtmottagning. Bakjour/ dagbakjourstjänstgöring på medicinkliniken samt handledning av AT- och ST-läkare ingår också i arbetsuppgiften. På hjärtmottagningen/ fys lab utförs undersökningar som EKO, arbets-EKG, TEE, Holter, 24- timmars blodtrycksregistrering, spirometri , polikliniska och akuta pacemaker, samt ICD-operationer och kontroll av pacemaker/ ICD.

Sjuksköterskebaserade mottagningar finns för sekundärprevention efter hjärtinfarkt, hjärtsvikt, pacekontroller och flimmer. Samarbete sker med andra kliniker på sjukhuset, men även över länet.

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete på Hudiksvalls sjukhus med utrymme för utveckling och personligt engagemang, samt med goda möjligheter till fortbildning. Du får gärna ha särskilda kardiologiska intresseområden. I samråd med chef kommer dina intressen styra vad som blir ditt specifika ansvarsområde.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad läkare med specialistkompetens inom internmedicin och kardiologi och är intresserad av både öppen- och slutenvårdsarbete. Förmåga att självständigt kunna utföra och bedöma ekokardiografi är ett krav.

Vi söker dig som värdesätter ett bra bemötande gentemot patienter och medarbetare och sätter patienten i fokus. Du ska vara ansvarstagande och drivande. Vi sätter stor vikt vid samarbetsförmåga och ett flexibelt och serviceinriktat sätt.

Du som vill vara en del av gemenskapen på medicinkliniken och hjärtenheten på Hudiksvalls sjukhus är välkommen att höra av dig för en dialog.

Ansök här