<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Redovisningsekonom till Ekonomiservice redovisning

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Ekonomiavdelningen har ansvar för Region Gävleborgs ekonomiadministration med bastjänster såsom redovisning, kund- och leverantörsreskontra, rapportering samt stöd och utveckling av ekonomiska styrsystem. Inom Ekonomiavdelningen finns fem enheter: Ekonomistöd, Ekonomiservice redovisning, Ekonomiservice kund, Centralkassa samt Kvalitet och Analys. Du kommer att tillhöra enheten Ekonomiservice redovisning som är specialiserad på att ge kvalificerat stöd inom redovisningsområdet.

Arbetsuppgifter

Som redovisningsekonom är det din uppgift att i ett team med övriga redovisningsekonomer svara för en kvalificerad redovisningskompetens inom enheten. Uppdraget är att ge stöd i redovisningsfrågor till Region Gävleborgs verksamheter. Du handlägger varierande redovisningsuppdrag, arbetar med kvalitetsgranskning, avstämningar, månadsrapporteringar, delårsbokslut och årsbokslut. Du kommer att ha ett nära samarbete med Region Gävleborgs redovisningschef och stödekonomer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har stort intresse för redovisning, utvecklingsfrågor och förbättringsarbete och som är drivande i dessa frågor. Du har högskoleutbildning inom ekonomi med inriktning mot redovisning eller motsvarande utbildning, gärna med några års arbetslivserfarenhet inom området. Erfarenhet som ekonom inom offentlig verksamhet, samt goda kunskaper inom området mervärdesskatt är meriterande.

Du har mycket god datorvana och erfarenhet av MS Office och har särskilt goda kunskaper i Excel. Erfarenhet av ekonomisystemet UNIT4 Business World (Agresso) är meriterande men inget krav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din personliga framtoning. Du är kommunikativ och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har ett kundorienterat, konsultativt arbetssätt där helhetssyn och blick för utveckling av effektivare arbetssätt är viktigt.

Du är en öppen och glad person som bidrar till ett bra arbetsklimat, samarbetar gärna och tar tillsammans med övriga medarbetare ett gemensamt ansvar för våra tjänster.

Ansök här