<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Arbetsterapeut/Synpedagog till syncentralen i Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Till Syncentralen söker vi nu en ny kollega/synpedagog som liksom oss brinner för sitt arbete och vill se utveckling också i det vardagliga. I trivsam patientfokuserad miljö erbjuder vi habilitering och rehabilitering av personer i alla åldrar med synnedsättning. Särskilt anpassade lokaler finns i nära anslutning till Gävle sjukhus.

Vi som arbetar här är ett 10-tal medarbetare med kompetens som synpedagog, kurator, optiker och administrativ assistent. Som ny kollega hos oss erbjuder vid dig:

• Dagtidsarbete
• Goda utvecklingsmöjligheter
• Generöst friskvårdsbidrag
• Individuell lönesättning

Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Du kommer i ditt uppdrag självständigt ansvara för att bidra till rehabilitering genom planering, utredning, åtgärder och utvärdering av insatser till våra patienter. Även uppföljning av insatser för patienten ingår i arbetsuppgifterna.

Rehabiliteringsinsatserna kan bestå utav utbildning/träning och utprövning av synhjälpmedel, ADL-träning, träning i förflyttning och orientering, punktskrift. Du ansvarar för upprättande av vårdplaner utifrån patientens vårdbehov och regionens uppdrag.

Rollen innefattar att självständigt och i team arbeta med tekniska och digitala lösningar för personer med synnedsättningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är arbetsterapeut/synpedagog/specialpedagog eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Gärna med påbyggnadsutbildning inom synpedagogik exempelvis synrehabiliterare.

Önskvärt är att du har erfarenhet av rehabilitering av personer med synnedsättning. Tjänsten kräver stor daglig kontakt med patienter så god social kompetens och ett pedagogiskt bemötande är av vikt, samt samarbetsförmåga.

Vidare kräver tjänsten goda tekniska kunskaper inom data och hjälpmedelsteknik, samt förmågan att lära ut kring dessa hjälpmedel.

Körkort erfordras.

Ansök här