<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Barnmorska till Sandvikens barnmorskemottagning/och ungdomsmottagning

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Sandvikens Barnmorskemottagning innefattar mödrahälsovård, preventivmedelsrådgivning och gynekologiska hälsokontroller, vid mottagningen arbetar 8 barnmorskor. Mottagningen ingår i en familjecentral. Vi har barnmorskor placerade vid Ockelbo Familjecentral och Storviks Familjecentral.

Sandvikens Ungdomsmottagning ingår som en del i verksamheten Barn- och familjehälsa västra Gästrikland.
Ungdomsmottagningens målgrupp är ungdomar i åldern 13-23 år. Vi sätter ungdomars behov främst. Arbetsteamet på Ungdomsmottagningen består av barnmorskor, kuratorer, psykolog och läkare.

Verksamheterna är HBTQ-certifierade.

Arbetsuppgifter

På barnmorskemottagningen arbetar du med;
Hälsovård före, under och efter graviditet, som bl.a omfattar medicinskt basprogram, fosterdiagnostik, hälsoinformation och psykosocialt arbete.
- Stöd i föräldraskap och föräldragrupper med förlossnings- och föräldraförberedelse.
- Familjeplanering med preventivmedelsrådgivning och STI-prevention som inkluderar smittspårningsarbete.
- Gynekologisk cellprovskontroll för att förebygga cervixcancer.
- Folkhälsoarbete och samtal om livsstilsfrågor.

På ungdomsmottagningen arbetar du med;
- preventivmedelsrådgivning och STI-arbete med smittspårning. - rådgivning och undersökning utifrån kroppsfrågor och livsstilsfrågor.
- allmän rådgivning angående sexualitet och identitetsutveckling. - utåtriktad verksamhet mot skolor och grupper.

Heltidstjänst med arbete 50% vardera inom beskrivna verksamheter.

Kvalifikationer

Leg. barnmorska med receptförskrivningsrätt, erfarenhet av arbete inom förlossning/BB vård samt ungdomsmottagningsarbete är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och att dina personliga egenskaper stämmer överens med Region Gävleborgs värdegrund:

• Professionalism & ansvar
• Respekt & ödmjukhet
• Öppenhet & ärlighet

Ansök här