<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till beroendecentrum Bollnäs

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Beroendemottagningarna inom Region Gävleborg har sedan hösten 2018 en organisatorisk tillhörighet till länets vuxenpsykiatri. Det finns idag 6 mottagningar spridda över länet varav de fyra i Hälsingland drivs i samverkan med kommunernas socialtjänst.
Just nu befinner sig beroendemottagningarna i en spännande fas med flera utvecklingsprojekt för att förbättra och förändra beroendevården i linje med nationella riktlinjer och med ett tydligt patientfokus. Hos oss arbetar du med beroendevård nära patienten och det du gör på jobbet varje dag förändrar många människors liv. Arbetsplatsen präglas av arbetsglädje, ett genuint intresse för patientgruppen samt hög kompetens vilket är god förutsättning för bra beroendevård. Därför är också våra medarbetare vår viktigaste resurs. Ta chansen du också till ett spännande och utvecklande vikariat på 1 år med möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter

Vikariatet är förlagt till Beroendemottagningen i Bollnäs, men tjänstgöring kan även förekomma på andra mottagningar i länet. Som sjuksköterska arbetar du självständigt kring egna patientärenden samt samverkar med kommunen kring gemensamma ärenden. Du deltar i samverkansträffar med Socialtjänst och psykiatri samt kallar till och samverkar vid SIP.

Sjuksköterskearbetet innefattar medicinsk prevention, vård och behandling av personer med riskbruk, missbruk och beroendeproblematik avseende alkohol, narkotika och läkemedel. Du gör fysiska, psykiska och medicinska bedömningar, screeningar och utredningar samt ansvarar för abstinensbedömningar och abstinensbehandlingar i öppenvård enligt fastställt vårdprogram. Därtill innebär arbetet att hantera läkemedelsnedtrappningar i öppenvård, remittera i samråd med vår läkare till abstinensbehandling i slutenvård samt ansvara för provtagning, vaccination och motiverande samtal. Dokumentation sker i PMO och arbetet innebär också rådgivning och tidsbokning.

Arbetet är självständigt och ställer krav på god samarbetsförmåga med vårdgrannar inom och utom organisationen. Vi ska tillsammans skapa möjlighet för patienten att tidigt söka hjälp och erbjuda personer med missbruk eller beroende snabb kontakt när motivation finns för vård och behandling.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska, gärna Psykiatrisköterska. Erfarenhet av arbete med missbruk och beroende är meriterande.

Vi söker dig som är trygg och har god kommunikativ förmåga samt är lyhörd för din omgivning. Du trivs med en varierande arbetsdag och har förmågan att snabbt ställa om vid olika situationer. Ditt bemötande är tillmötesgående och du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du kan organisera, prioritera och leda arbetet på ett effektivt sätt. Som person är du engagerad och strukturerad och delar gärna med dig av din erfarenhet och kompetens. Viktigast är att du har
ett genuint intresse av att arbeta med människor med missbruk och beroende problematik, och att du vill vara med och utveckla vår verksamhet.

Körkort erfordras

Ansök här