<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Läkare till beroendemottagningarna Hälsingland

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Beroendemottagningarna inom Region Gävleborg har sedan hösten 2018 en organisatorisk tillhörighet till länets vuxenpsykiatri. Det finns idag 6 mottagningar spridda över länet varav de fyra i Hälsingland drivs i samverkan med kommunernas socialtjänst.


Just nu befinner sig beroendemottagningarna i en spännande fas med flera utvecklingsprojekt för att förbättra och förändra beroendevården i linje med nationella riktlinjer och med ett tydligt patientfokus. Hos oss arbetar du med beroendevård nära patienten och det du gör på jobbet varje dag förändrar många människors liv. Arbetsplatsen präglas av arbetsglädje, ett genuint intresse för patientgruppen samt hög kompetens vilket är god förutsättning för bra beroendevård. Därför är också våra medarbetare vår viktigaste resurs. Ta chansen du också till ett spännande och utvecklande arbete som läkare inom beroendevården i Region Gävleborg

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är varierade och som läkare på beroendemottagningarna är man en del av ett team med övrig personal inom länets beroendevård. En viktig del är också samverkan med socialtjänst samt övrig hälso- och sjukvård.

En del av arbetet är planerad utredning, diagnostik, bedömning, behandling och uppföljning av alkohol-, läkemedels- och narkotikaberoende i alla åldrar.

-sedvanliga psykiatriska bedömningar och handläggning av annan psykisk ohälsa då samsjuklighet är mycket vanligt

-vårdplanering och samordning av andra insatser av beroendesjukdomar och missbrukstillstånd

Arbetstiderna är måndag till fredag, kontorstider. Om jourtjänstgöring önskas kan det möjliggöras vid psykiatrin.

Kvalifikationer

Vi söker en Psykiatriker, har du arbetat inom beroendevård är detta meriterande. Du behöver kunna förstå samt uttrycka dig i tal och skrift på god svenska, vilket är särskilt viktigt inom psykiatriskt arbete.

Vi söker en person som tycker om att jobba i team och vill vara med och bidra till ett positivt arbetsklimat. Du är ansvarsfull, flexibel och intresserad av patientgruppen. Du har lätt för att samarbeta med både läkarkollegor och andra medarbetare. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort erfordras

Ansök här