<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Ögonsjuksköterska/sjuksköterska till ögonmottagningen i Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

VO Ögon bedriver akut och planerad ögonsjukvård med mottagnings- och operationsverksamhet samt synrehabilitering. Verksamheten omfattar idag, förutom verksamhetschef, 3 vårdenhetschefer i linjefunktion. Inom VO Ögon arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, optiker, ortoptister, medicinska sekreterare, synpedagoger och kuratorer.

Till Ögonmottagningen Gävle söker vi nu två nya medarbetare som har utbildning som ögonsjuksköterska alternativt sjuksköterska med intresse för ögonsjukvård. Vi söker dig som trivs både med att arbeta självständigt som i team. För oss är det viktigt med arbetsglädje och vi arbetar ständigt med utveckling av det vardagliga. Vi erbjuder dig:

• Dagtidsarbete
• Omväxlande och patientfokuserad miljö
• Goda utvecklingsmöjligheter
• Generöst friskvårdsbidrag
• Individuell lönesättning

Ögonmottagningen i Gävle bedriver både mottagnings- och operationsverksamhet och är en modernt utrustad mottagning som hanterar stora patientströmmar. Till mottagningen hör ett 40-tal medarbetare med hög kompetens som läkare, ögonsjuksköterska, sjuksköterska, optiker, ortoptist och undersköterska.

Arbetsuppgifter

Beskrivning av arbetsuppgifter
Vanligt förekommande arbetsuppgifter på mottagningen är att utföra förberedande undersökningar på patienter inför läkarbesök, bl a synprövning och ögontrycksmätning. Andra uppgifter kan vara fotografering av ögonbotten och att undersöka färgsinne & synfält. Ögonsjuksköterska har egna mottagningar för patienter med glaucom och diabetes. Telefonrådgivning är ett annat ansvarsområde.

På operationsavdelningen arbetar sjuksköterskan med förberedelse av patienter som ska opereras och/eller assisterar vid operationerna.
Uppgifterna anpassas beroende på din utbildning och tidigare erfarenheter.


Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska, meriterande med specialistutbildning inom ögonsjukvård. Du har god organisationsförmåga, är flexibel och har ett gott bemötande mot patienter och god samarbetsförmåga gentemot arbetskamrater. Du tar ett professionellt ansvar, är självgående och öppen för förändring och utveckling. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansök här