<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Kurator/socionom till Hudiksvall Din hälsocentral

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Hudiksvall Din hälsocentral är en av fyra hälsocentraler i verksamhetområde Hudiksvall Nordanstig. Vi bedriver sedvanlig primärvård med läkar-/distriktssköterskemottagning, BVC, psykosocialt team, rehabilitering, bassäng och dietist.

Region Gävleborg satsar på hög kompetens hos sina medarbetare och möjlighet till vidareutveckling. Hudiksvalls kommun har ett stort utbud av både fritidsaktiviteter och kultur.

Arbetsuppgifter

Arbetet på vårdcentralen präglas av en helhetssyn på människan. I din roll ska du erbjuda personer med psykisk ohälsa ett tidigt och adekvat omhändertagande. Du ingår i hälsocentralens psykosociala team tillsammans med samordnare, kuratorer och psykiatrisjuksköterska med KBT steg 1 kompetens. Du samarbetar även med läkare, sjuksköterskor, rehabsamordnare, fysioterapeuter och arbetsterapeuter på hälsocentralen. Du bedömer, utreder och behandlar vuxna patienter med lätt till måttlig psykisk ohälsa enligt de riktlinjer som finns för regionens psykosociala arbete i primärvård. Arbetet bedrivs främst enskilt men gruppverksamhet kan förekomma. Du kan även samarbeta med externa kontakter som exempelvis psykiatrin, socialtjänst, migrationsverk, arbetsförmedling, försäkringskassa med flera.

Hos oss strävar vi efter tidig intervention och hög tillgänglighet, vilket innebär att du främst kommer att arbeta med kortare behandlingskontakter. Arbetsuppgifterna kommer att förändras i takt med att primärvårdens uppdrag förändras och utvecklas. Vi erbjuder dig ett självständigt och flexibelt arbete som ställer stora krav på egen drivkraft och initiativförmåga.

Kvalifikationer

Vi söker kurator med grundläggande psykoterapiutbildning (steg-1) i KBT. Kunskap och erfarenhet av korttidsinriktad behandling med KBT inriktning är meriterande liksom erfarenhet av psykiatri.

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper såsom att du är självständig, strukturerad med stor erfarenhet och känner dig trygg i din yrkesroll samt har en god kommunikationsförmåga och lätt för att samarbeta. Du har ett genuint intresse för patientvård och vill arbeta för verksamhetens, arbetsgruppens och din egen personliga utveckling.

Från och med 1 juli 2019 blir hälso- och sjukvårdskurator ett legitimationsyrke i Sverige och vi ser gärna att du har den erfarenhet från yrket som krävs för att ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen.

Ansök här