<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Smittskydd Gävleborg söker smittskyddssjuksköterska

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Smittskydd och Vårdhygien är en egen förvaltning i Region Gävleborg, under hälso- och sjukvårdsdirektören. Smittskydd är en länsövergripande myndighet som planerar, organiserar och leder länets smittskyddsarbete i enlighet med smittskyddslagen. Enheten består av en smittskyddsläkare, tre smittskyddssjuksköterskor, en förvaltningschefssekreterare och en hiv/sti samordnare. Vårdhygien består av fyra hygiensjuksköterskor och smittskyddsläkaren arbetar som hygienläkare. Smittskydd och Vårdhygien är en liten enhet som arbetar nära tillsammans med smittspårning och övriga gemensamma frågor. Vi har också ett nära samarbete med infektionsvården och med kliniskt mikrobiologiskt laboratorium. Då en av sjuksköterskorna avslutar sin tjänst i juni söker vi en sjuksköterska.

Varmt välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Som smittskyddssjuksköterska hos oss kommer du att arbeta med de flesta frågor som är aktuella inom smittskyddet. Cirka 30-40 % på årsbas rör antibiotikafrågor.

Arbetsuppgifter är bland annat att:
• Granska anmälningar av smittsamma sjukdomar i nationella registreringssystemet SmiNet och vidta lämpliga åtgärder utifrån diagnos.
• Arbeta med utredningar/utbrott av smittsamma sjukdomar.
• Bearbeta och redovisa statistik.
• Lämna råd till patienter och sjukvårdspersonal i smittskyddsfrågor.
• Delta i utformandet av informations- och utbildningsmaterial.
• Utbilda sjukvårdspersonal, förskolepersonal och andra yrkesgrupper.
• Delta i strama-arbete som syftar till att minska problemet med antibiotikaresistens
• Samverka med andra myndigheter som kommunernas miljökontor, länsveterinär, andra smittskydd och nationella myndigheter inom smittskyddsfrågor.

Kvalifikationer

För denna roll krävs att du är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet inom yrket. Bra för denna roll är att du har erfarenhet av infektionssjukvård, är utbildad i/ har erfarenhet av infektionsepidemiologi och/eller klinisk mikrobiologi och har vana av att föreläsa och utbilda andra. Intresse för antibiotikafrågor är meriterande liksom tidigare erfarenhet av smittskyddsarbete.

Som person är du drivande, strukturerad, har god kommunikativ förmåga, är positiv och trivs i mötet med andra människor. God samarbetsförmåga och att kunna organisera och planera sitt arbete är en förutsättning för att trivas i rollen. Vi sätter stort värde i att du är trygg i både din person och i din yrkesroll samt känner stort engagemang i det du gör.

Stor vikt kommer att läggs vid dina personliga egenskaper.

Körkort erfordras.

Ansök här