<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Dietist till dietistenheten Primärvården Hudiksvall Nordanstig

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Dietistenheten är en relativt ny vårdenhet som startade hösten 2017 och består av 22 dietister. Hela enheten är delad i tre arbetslag, två inom specialistvård på sjukhusen i Gävle och Hudiksvall och ett inom primärvård. Tillsammans med dietisterna vill vi att du ska vara med och bidra i ett långsiktigt utvecklingsarbete för att öka nutritionens självklarhet i vården. Då enheten fortfarande är i sin linda jobbar vi aktivt med att utveckla och skapa nya arbetssätt kopplat till tydliga mål och uppdrag. Detta tror vi kommer att skapa värde och förbättra kvalitén för våra patienter och medborgare. Vi värnar om ett gott arbetsklimat, aktivt medarbetarskap och möjlighet till kompetensutveckling. Vi erbjuder Dig ett arbete nära erfarna kollegor som ger dig handledning efter behov.

Är du en driven dietist och vill vara med på en utvecklingsresa med patienters nutrition i fokus? Då vill vi ha dig med till nya dietistenheten i Region Gävleborg. Vår vision är att Region Gävleborg ska ha det bästa nutritionsomhändertagandet i landet.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en dietist till Hudiksvalls Primärvård där du får möjligheten att jobba i ett av enhetens stora utvecklingsområden. Arbetet består delvis av sedvanliga arbetsuppgifter som primärvårdsdietist med mottagningsverksamhet. Men i samma stund pågår ett särskilt spännande utvecklingsarbete med dietistens preventiva uppdrag. Detta uppdrag syftar till att utveckla arbetssätt för att förbättra medborgarnas och patienters matvanor samt identifiera och behandla personer med risk för undernäring. Du får intern och extern kompetensutveckling och du deltar aktivt med utvecklingsarbeten mot uppsatta mål. I Primärvården har vi ett team med 10 dietister utspridda i regionen och på Hudiksvalls sjukhus finns ett team på 5 dietister som du har nära samarbete med. I Hudiksvalls primärvård utgår du från en hälsocentral där du har din största del av mottagningsverksamhet med upptagningsområde Hudiksvall- och Nordanstigs kommun. Detta innebär att du har möjlighet att jobba på fler hälsocentraler om du motiveras av variation i arbetet. Vi har regelbundna samverkansmöten för utvecklings och uppföljningsarbete samt enhetsövergripande arbetsplatsträffar.

Dietistenheten servar primärvård och vårdenheter inom specialistsjukvården. Detta innebär att du i förlängningen har möjlighet att prova på andra inriktningar för att bredda din kompetens och utveckla din roll som dietist.

Skicka in en ansökan så kanske vi får möjlighet att ha dig med i dietistenheten och jobba mot vår vision, det bästa nutritionsomhändertagandet i landet.

Kvalifikationer

Du ska såklart vara legitimerad dietist. Klinisk erfarenhet bedömer vi som meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och personliga egenskaper som att vara positiv, innovativ och ha god samarbetsförmåga är en fördel. Reell kompetens inom förbättringsmodeller för att utveckla enheten ses som ett plus. Men det viktigaste av allt är du är dig själv och att du vill ta gemensamt ansvar för vår gemensamma patient, med nutrition i fokus!

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Körkort erfordras.

Ansök här