<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Arbetsterapeut till vuxenhabiliteringen i Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Vuxenhabiliteringen är en länsövergripande specialistverksamhet med mottagning i Hälsingland och Gästrikland, inom verksamhetsområdet familjehälsa, habilitering och barnpsykiatri. I uppdraget ingår att ha särskild kunskap om funktionsnedsättningar och dess konsekvenser hos personer som fyllt 18 år med:

• Intellektuell funktionsnedsättning/Utvecklingsstörning
• Autismspektrumtillstånd (Autism och Aspergers syndrom)
• Betydande och bestående begåvningsmässiga funktionsnedsättningar efter hjärnskada i vuxen ålder
• Medfödda eller tidigt förvärvade rörelsehinder
Målet med våra insatser är att främja vardagsfungerande och delaktighet för den enskilde individen.

Vi erbjuder dig ett trevligt arbetsklimat med nära kollegialt samarbete där du själv planerar din arbetsdag. Du kommer att ingå i ett välfungerande team tillsammans med 15 kollegor med bred erfarenhet. Teamet består av fysioterapeuter/sjukgymnaster, arbetsterapeuter, kuratorer, logopeder, psykologer och administrativ personal.

Tjänstens placeringsort är Gävle. Arbetstiden är måndag till fredag dagtid, flextid.

Arbetsuppgifter

Vi vill förstärka vårt team med ytterligare en arbetsterapeut under en period. Vi söker en arbetsterapeut som vill vara med och utveckla Vuxenhabiliterinen så att vi på en vetenskaplig grund kan fortsätta möta individernas behov.

Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga, initiativförmåga och god förmåga att arbeta självständigt. Hos oss är du en viktig medarbetare i teamet. Du står för det arbetsterapeutiska perspektivet i insatserna och arbetar med bedömning, utredning och behandling. Vi arbetar till stor del utifrån ett konsultativt arbetssätt där du är konsult och rådgivare till patienten och dennes närmiljö. Insatserna kan ges både individuellt och i grupp. Arbetet är självständigt och varierat. Du medverkar också i utbildningsinsatser. Du bör ha intresse av att utveckla och profilera arbetsterapeutens yrkesroll inom vuxenhabiliteringen.

Kvalifikationer

Vi söker en arbetsterapeut som vill vara med och utveckla Vuxenhabiliterinen så vi på en vetenskaplig grund kan fortsätta möta individernas behov. Vi ser att du har god data- och dokumentationsvana och tidigare erfarenhet inom habiliteringsarbete är meriterande. Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga, initiativförmåga och även god förmåga att arbeta självständigt är värdefulla egenskaper hos oss. B-körkort är ett krav då arbetet medför resor i tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök här