<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Statistiker till Centrum för forskning och utveckling

Region Gävleborg är en proaktiv samhällsaktör med erfarenheter som sträcker sig över 150 år. Vi bidrar till att skapa välfärd och livskraft för våra invånare och sätter deras bästa i fokus genom vår historia, vår framtidstro och dagens arbete. Vår värdegrund är professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet.

Vi erbjuder hög kvalificerad kompetens inom hälso- och sjukvård, regiontrafik, kulturutveckling, folkbildning och regional utveckling som tillsammans ökar attraktionskraften för vår region.

Vi ger människor goda förutsättningar för ett aktivt liv med ökad livskvalitet. Det gör oss till en modern och livskraftig aktör som är under ständig utveckling och som visar på en stark framtidstro.

Med cirka 6 650 medarbetare är vi regionens största arbetsgivare som driver samhällsutvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Välkommen till oss!

I denna rekrytering samarbetar Region Gävleborg med Experis, ett företag inom ManpowerGroup. För mer information angående tjänsten varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marjo Carlson på telefon 0703-770664 eller via mail Marjo.Carlson@se.experis.com

Arbetsuppgifter

Till avdelningen Centrum för forskning och utveckling söker vi en statistiker som ska handleda och vara rådgivande vid databearbetning och analys. Tjänsten är på heltid och tillsvidare.

Som statistiker hos oss verkar du för en utveckling av den statistiska kompetensen inom Region Gävleborg genom att jobba nära disputerade forskare, forskarstuderande och andra medarbetare inom regionen. Du kommer medverka och handleda vid upplägg av studier och statistiska analyser inom många olika forskningsfält. I din roll ingår även undervisning i statistik samt att ge stöd vid rapportskrivning.

Arbetsgruppen består av personer med såväl administrativ kompetens som forskningserfarenhet från olika områden. Arbetsgruppen lever på ett nära samarbete och kollegiala idéutbyten men det är också viktigt att du tar eget ansvar och har initiativförmåga.

Avdelningens uppgift är att skapa goda förutsättningar för att bedriva forskning inom hela Region Gävleborg. Vi gör det genom att bidra till en kreativ forskningsmiljö och till att stödja och stimulera forskning samt systematiskt utvecklingsarbete på vetenskaplig grund.

Inom Region Gävleborg finns drygt nittio aktiva forskare och forskarstuderande. Vi har samverkansavtal med både Uppsala universitet och Högskolan i Gävle. www.regiongavleborg.se/cfug

Är du en statistiker med en pedagogisk läggning? Gillar du att jobba med människor och trivs i forskningssammanhang? Det kan vara dig vi söker!

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk utbildning i statistik på avancerad nivå och en bred kunskapsbas av olika statistiska metoder. Meriterande är om du har en doktorsexamen, har varit verksam i en akademisk miljö, har erfarenhet av kliniska studier, bedrivit egen forskning eller verkat i andra forskningssammanhang.

Du är väl förtrogen med forskningsprojektets olika faser; planering, genomförande, dataanalys och rapportering.

I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Du som söker har en pedagogisk fallenhet och delar med dig av din kunskap till andra. Du har en stark analytisk förmåga som driver dig att ytterligare söka efter mer information för att belysa ett problem eller samband. Du är flexibel i ditt arbetssätt och trivs med att jobba med människor. Vidare är du självgående och har en god förmåga att kommunicera och presentera statistiska problem och resonemang för en blandad publik.

Meriterande är vana av statistiska analyser i programmen SPSS och R och STATA.

Arbetet innebär mycket kontakter med olika intressenter och det krävs goda kunskaper i Svenska och Engelska, i både skrift och tal.

Om du är nyexaminerad erbjuder vi en god miljö för att introduceras i yrket. Inom Gävle kommun finns möjlighet att ansöka om bostadsförtur på grund av arbete.

Ansök här